Business Hi-Tech

Ce afaceri au avut în 2019 în România Ericsson, Huawei şi Nokia, principalii furnizori de echipamente pentru operatorii de telecom

Ce afaceri au avut în 2019 în România Ericsson, Huawei...

Autor: Adrian Seceleanu

10.07.2020, 12:00 248

l Huawei a raportat cel mai mare profit, Ericsson cel mai mare număr de angajaţi, iar Nokia a fost singura companie cu venituri în creştere.

Giganţii Ericsson (Suedia), Huawei (China) şi Nokia (Finlanda), cei mai mari jucători de pe piaţa globală de echipamente şi servicii pentru operatorii de comunicaţii, ale căror echipamente şi aplicaţii susţin reţelele de comunicaţii fixe şi mobile ale operatorilor de telecom, au înregistrat  în 2019 afaceri cumulate de 3 miliarde de lei, în scădere uşoară faţă de anul precedent, arată datele raportate de firme la Ministerul Finanţelor.

Cel mai mare jucător de pe piaţă după cifra de afaceri este Huawei, care însă obţine o cotă semnificativă din venituri şi din vânzarea de smartphone-uri, tablete, ceasuri inteligente, căşti şi alte accesorii - un business care a explodat în ultimii ani.

Huawei este al doilea jucător de pe piaţa locală de smartphone-uri după numărul de unităţi livrate, cu o cotă de piaţă de aproximativ 25%. Veniturile cumulate din vânzarea de produse pentru clienţii consumer, echipamente şi servicii pentru operatorii de telecom au fost, conform datelor de la Finanţe, de 1,8 mld. lei în 2019, în scădere cu 5% faţă de anul anterior. Profitul net al companiei a urcat însă cu 56%, la 57 mil. lei, cel mai mare câştig dintre cele trei companii analizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO