Business Hi-Tech

Ce companii formează grupul Asesoft: de la retail şi distribuţie IT&C până la parcuri eoliene

25.10.2010, 12:23 1322

Grupul Asesoft, fondat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, arecele mai multe afaceri în industria IT&C, cea mai mare companiefiind Asesoft Distribution, care a făcut un profit net de 3,5 mil.euro la afaceri de aproape 100 mil. euro în 2009.

Prin Asesoft Distribution, companie deţinută deSebastian Ghiţă împreună cu Iulian Stanciu, grupul controlează şicel mai mare retailer IT&C de pe piaţa locală, eMag. Asesoft apreluat eMag într-un moment în care retailerulonline avea dificultăţi financiare, pe fondul prăbuşirii vânzărilordin retail.

În acest an, Asesoft a preluat o altă companieaflată în dificultate - reţeaua de magazine de electrocasniceFlanco, care se afla în insolvenţă. Compania AsesoftDistribution, cu afaceri de circa 100 mil. euro în 2009, amai fost implicată într-o tranzacţie în 2009, când a preluatdivizia de distribuţie a Flamingo - operatorul magazinelorFlanco.

În acest an, Asesoft estimează un business de aproximativ 185mil. euro în online şi în magazine clasice pe IT&C şielectrocasnice. Asesoft Distribution, estimează la rândul său unbusiness de 144 mil. euro.

Sebastian Ghiţă deţine alături de alţi treiinvestitori şi compania Corni Eolian care dezvoltă un proiect de 70MW în judeţul Galaţi. Investiţia pe care Ghiţă o va realiza laGalaţi se numără printre primele 20 de proiecte eoliene cadimensiune din România care au semnat deja un contract de racordarela reţeaua de energie, potrivit datelor Transelectrica, pe listacelor 20 aflându-se grupuri energetice mari cum ar fi CEZ (Cehia),Enel (Italia), RWE (Germania), Energias de Portugal sau Verbund(Austria).

Sebastian Ghiţă mai deţine participaţii şi la TeamnetInternaţional (soluţii IT pentru firme), Asesoft Internaţional(integrator IT), Asesoft Net şi Asesoft Smart.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO