Business Hi-Tech

Ce fac giganţii de tehnologie în faţa noilor taxe pe servicii digitale? Taxează suplimentar companiile mai mici care fac business cu ei

Ce fac giganţii de tehnologie în faţa noilor taxe pe...

Autor: Alex Ciutacu

03.09.2020, 14:07 209

Gigantul Apple a anunţat că va majora tarifele pe care le percepe dezvoltatorilor de aplicaţii, întrucât una dintre cele mai mare companii de tehnologie a decis să transmită mai departe costurile survenite din noile taxe pe servicii digitale către businessurile mai mici, potrivit CNBC.

 Decizia a fost anunţată joi şi vine după ce ţări precum Marea Britanie, Franţa, Italia şi Turcia au implementat o taxă pe servicii digitale, ceea ce forţează giganţii de tehnologie să plătească sume mai mari către stat.

Apple susţine că ajustările recente de tarife pentru dezvoltatorii de aplicaţii sunt legate de modificările de TVA.

„Când taxele sau cursul de schimb se schimbă, câteodată trebuie să adaptăm tarifele pentru App Store”, a transmis Apple într-o declaraţie.

Compania a explicat că tarifele vor fi ajustate în Germania din cauza schimbărilor de TVA şi din cauza noilor taxe pe servicii digitale în Franţa, Italia şi Marea Britanie. Cu toate acestea, preţurile pentru aplicaţii şi pentru achiziţiile din aplicaţii nu se vor modifica în aceste ţări.

Totuşi, preţurile pentru aplicaţii şi pentru achiziţiile din aplicaţii vor creşte în ţări precum Chile, Mexic, Arabia Saudită şi Turcia.

Taxele pe servicii digitale reprezintă un subiect care a creat tensiuni între Statele Unite şi mai multe ţări din lume, întrucât Casa Albă consideră că introducerea unor astfel de taxe sunt o dovadă de discriminare faţă de companiile americane.

Apple nu este singura companie care a transmis mai departe costurile noilor taxe.

Într-o declaraţie lansată în urmă cu câteva zile, Google le-a transmis publicitarilor că de la 1 noiembrie va aplica o taxă suplimentară de 2% reprezentând taxă pe servicii digitale în Marea Britanie.

Tarifele Google se vor schimba la data de 1 noiembrie şi vor reflecta costurile noilor taxe atât în Marea Britanie, cât şi în Austria, a transmis compania.

În luna august a acestui an gigantul Amazon a anunţat că va majora tarifele percepute de la cei care vând în platformă, după ce Marea Britanie a adoptat noua taxă pe servicii digitale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO