Business Hi-Tech

Ce gadgeturi se lansează la târgul IT&C de la Las Vegas

Ce gadgeturi se lansează la târgul IT&C de la Las Vegas

Autor: Magraon Andreea

03.01.2011, 19:38 171

Tabletele PC cu sistem de operare Google Android vor fi vedetelela Consumer Electronic Show (CES), cel mai mare târg de gadgeturişi produse electronice din lume, care îşi deschide joi porţile laLas Vegas, în condiţiile în care companiile au avut la dispoziţieun an pentru a studia piaţa şi tableta Apple iPad, unul dintre celemai vândute produse ale lui 2010.

Printre companiile care urmează să lanseze tablet PC-uri la CESîn acest an se numără LG, Lenovo, Motorola sau Asus. Motorola, unuidintre cei mai importanţi producători de telefoane mobile din lume,pregăteşte lansarea unei tablete de 10 inchi, care să funcţionezepe platforma Android.

Compania sud-coreeană Samsung, care a lansat anul trecut tabletaGalaxy Tab cu Android, urmează să lanseze un dispozitiv asemănătorcare să funcţioneze însă cu Windows 7, sistemul de operare alMicrosoft. Potrivit presei internaţionale, gadgetul numit SamsungGloria (foto) va avea un ecran multitouch de 10 inchi (25,4 cm),dar şi o tastatură culisantă.

Potrivit estimărilor de pe piaţă, în 2011 vânzările de tabletPC-uri vor creşte până la 54,8 milioane. Cererea mare pentru astfelde gadgeturi va reduce cu până la 10% vânzările de PC-uri, susţinanaliştii.

Samsung urmează să lanseze un player portabil care va redamuzică, videoclipuri şi se va conecta la internet. Dispozitivul,numit "Galaxy Player" va rula pe platforma Google Android, va aveao cameră video în partea din faţă care va permite videochatul.

Producătorul taiwanez de telefoane mobile HTC este aşteptat sălanseze împreună cu operatorul american Verizon telefoane 4G,tehnologie care permite viteze de peste patru ori mai mari decâtcele oferite în prezent, de 21,7 Mbps.

De asemenea, LG va prezenta în cadrul expoziţiei la care suntaşteptaţi aproape 120.000 de vizitatori cel mai mare televizor 3Ddin lume, cu o diagonală de 72 de inchi (182 cm).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO