Business Hi-Tech

CE penalizează România pentru că întârzie să dea mai multe drepturi clienţilor din telecom

Autor: Adrian Seceleanu

20.07.2011, 00:00 335

Amânarea implementării noilor reglementări europene, care lepermit, spre exemplu, clienţilor să-şi mute numărul într-o altăreţea într-o singură zi, a determinat Comisia Europeană (CE) sădeclanşeze procedura de infringement împotriva României şi a altor19 state membre ale Uniunii Europene (UE), a anunţat marţiexecutivul european.

CE a cerut oficial informaţii de la cele 20 de state ale UE,care nu au anunţat încă măsuri de implementare integrală înlegislaţia naţională a noilor reglementări europene până latermenul limită, 25 mai, se arată într-un comunicat alComisiei.

Teoretic, începând de la 25 mai, noile norme ale UE oferăcetăţenilor şi întreprinderilor următoarele mai multe drepturi înraport cu operatorii de telecom, printre care posibilitatea de aschimba operatorul de telefonie fixă sau mobilă într-o singură zilucrătoare, fără a schimba numărul de telefon sau o durată maximăde 24 de luni pentru contractele iniţiale semnate cu clienţii şiobligaţia operatorilor de a oferi contracte pe 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO