Business Hi-Tech

Ce salariu a primit Steve Jobs în 14 ani la Apple? 14 dolari. Dar averea sa se ridică la 7 miliarde dolari. Cine o va moşteni

Cât a câştigat Steve Jobs de la Apple în 14 ani? 14 dolari. Averea acestuia se ridică însă la 7 miliarde dolari

Autor: Alexandru Stefan Matei, Vlad Popescu - Mediafax

06.10.2011, 16:22 9727

Steve Jobs are o avere estimată de revista americană Forbes la 7 miliarde de dolari (5,27 mld. euro), mare parte a acesteia fiind constituită din acţiunile pe care le deţinea în cadrul companiei Disney, şi nu din cele de la Apple.

Jobs deţinea 138 de milioane de acţiuni Disney, obţinute în urma vânzării grupului Pixar. La preţul de ieri al acţiunilor, acestea valorează 4,35 de miliarde de dolari. El mai avea şi 5,42 milioane de acţiuni Apple, portofoliu estimat la 2 miliarde de dolari. El a avut la Apple timp de 14 ani un salariu de 1 dolar.

Nu este încă sigur cum va fi împărţită moştenirea între cei patru copii, soţie şi soră.

Steve Jobs era căsătorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii - un băiat şi două fiice, Reed (în vârstă de 20 de ani), Erin (16 ani) şi Eve (13 ani).

Jobs mai avea însă o fată dintr-o relaţie anterioară cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, în vârstă de 33 de ani.

Emblematicul cofondator şi lider al Apple a mai lăsat în urmă o soră, pe Patti Jobs, dar şi numeroşi prieteni şi rude mai îndepărtate.

Ce acţiuni deţinea Jobs:

5,426 milioane de acţiuni Apple (în 2003 a primit 10 milioane de acţiuni, dar a vândut o parte din ele pentru a plăti taxele)

138 de milioane de acţiuni Disney (primite atunci când Disney a cumpărat Pixar)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO