Ce scrie Financial Times despre tranzacţia în care a fost implicat UiPath, start-up-ul pornit din România şi evaluat la 1,1 mld. dolari

12 mar 2018 Autor: Ioana Nita

„Automatizarea proceselor din companii cu ajutorul roboţilor software este în plin boom (...) Fiecare robot poate face treaba căreia unei persoane îi ia circa 3-4 ore pentru a o realiza. Iar costul unei licenţe pentru un soft de automatizare este de 8.000-9.000 pe an, mult mai ieftin.“

Roboţii software sunt acum cel mai fierbinte subiect din industria de automatizare a proceselor de bu­siness, în condiţiile în care tehno­logia inteligenţei artificiale (AI) a început să fie utilizată pentru realizarea anu­mitor sarcini ale departamentelor de „back-office“ din marile corporaţii, scrie publicaţia britancă Financial Times.

Investitorii se aruncă“ în finanţări masive cu toate că piaţa de profil, după cum arată la momentul actual, s-ar putea să nu ajungă niciodată atât de mare astfel încât să justifice evaluările dezvoltatorilor de roboţi software, aşa cum este start-up-ul local UiPath, care s-a alăturat recent grupului de companii „unicorn“ după ce a fost evaluat la 1,1 miliarde dolari.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Ce scrie Financial Times despre tranzacţia în care a fost implicat UiPath
, start-up-ul pornit din România şi evaluat la 1
, 1 mld. dolari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide