Business Hi-Tech

Ce se mai întâmplă cu vânzarea fostelor companii Cosmote şi Romtelecom? Deutsche Telekom ia în calcul să semneze exitul din România cu Orange şi Digi fără să mai aştepte opinia Bucureştiului

Ce se mai întâmplă cu vânzarea fostelor companii...

Autor: Adrian Seceleanu

09.03.2020, 14:00 8995

♦ Nemţii iau în calcul să semneze tranzacţiile de vânzare până în aprilie, pentru a evita situaţia în care finalizarea exitului este împinsă până în 2021, în condiţiile în care termenul estimat pentru analizarea dosarului la Bruxelles este de 8-9 luni.

Gigantul german Deutsche Telekom şi cel francez Orange, alături de grupul local RCS&RDS Digi, iau în calcul semnarea tranzacţiilor de vânzare, respectiv cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni de la foştii operatori Cosmote şi Romtelecom fără să mai aştepte punctul de vedere al statului român, care este acţionar minoritar, în condiţiile în care ministerul care gestionează „dosarul Telekom România“ nu a făcut paşi concreţi în a-şi selecta consultanţii care să îl asiste în discuţii, au declarat pentru ZF surse din industrie, familiare cu evoluţia negocierilor.

Dacă Deutsche Telekom nu semnează tranzacţiile de exit şi nu demarează oficial procedurile legale de a obţine acordul autorităţilor de concurenţă pentru vânzare până în aprilie, finalizarea tranzacţiilor s-ar putea prelungi până în 2021, peste termenul aşteptat de toate părţile implicate, explică pentru ZF o sursă din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO