Business Hi-Tech

Ce servicii de comunicaţii oferă gratuit Orange, Vodafone, Telekom Mobile şi Digi în şi către Ucraina şi pentru ce perioadă

Ce servicii de comunicaţii oferă gratuit Orange,...

Autor: Adrian Seceleanu

27.02.2022, 00:46 670

Toţi marii jucători de pe piaţa locală de comunicaţii au anunţat că le oferă clienţilor anumite servicii gratuite în contextul conflictului armat izbucnit în Ucraina. Regăsiţi mai jos schematic ce servicii sunt oferite, cu ce condiţii şi pentru ce perioadă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iată şi anunţurile făcute de fiecare operator în parte

Orange

“Ne aflăm în faţa unui moment care ne cere să fim solidari şi să vedem fiecare, indivizi şi companii, cum ne putem aduce contribuţia, pentru a îi ajuta pe cei afectaţi de criza din apropierea graniţelor noastre. Suntem alături de colegii noştri care au familii şi rude în Ucraina încercând să găsim soluţii pentru a-i sprijini. În acelaşi timp, împreună cu echipele Orange România şi Telekom Romania Communications, am gândit un set de măsuri pentru clienţi şi persoanele care intră în Romania din Ucraina, pe care să le putem implementa rapid:
▪️ Apeluri internaţionale gratuite către Ucraina
▪️ În roaming, apeluri, SMS-uri şi trafic de internet gratuite, pe teritoriul ucrainean.
▪️ Cartele PrePay cadou cu date şi minute incluse, în principalele puncte de frontieră, pentru cei afectaţi care vin pe teritoriul României din Ucraina.
Totodată, suntem conştienţi de rolul nostru strategic în sistemul critic de comunicaţii al ţării şi depunem eforturi suplimentare pentru a asigura nevoia de conectivitate neîntreruptă necesară în această perioadă autorităţilor şi clienţilor noştri.”

Beneficiile incluse pe cartela primită gratuit la punctul de trecere:
apeluri internaţionale gratuite către Ucraina
nelimitat minute şi SMS în reţeaua Orange Romania
2000 de minute naţionale şi internaţionale către fix sau SMS naţionale, din care 300 minute sau SMS sunt şi internaţionale pe mobil UE
6 GB internet naţional Ă 60 GB bonus internet naţional
Gratuitatea serviciilor Apeluri internaţionale şi Roaming se aplică retroactiv începând cu data de 24 februarie până pe 31 martie.

Lista punctelor de trecere, unde sunt distribuite cartele prepay gratuite

Graniţa cu Denumire vamă Judeţ
UA Halmeu - Diakove SM
UA Sighetu Marmatiei - Solotvino MM
UA Siret - Porubne SV
UA Isaccea - Poromna Pereprava TL
MD Stânca - Costeşti BT
MD Sculeni - Sculeni IS
MD Albiţa- Leuşeni VS
MD Oancea- Cahul GL
MD Galaţi - Giurgiuleşti GL

 

Vodafone

Suntem alături de clienţii noştri afectaţi de situaţia din Ucraina. Dacă eşti abonat Vodafone, în perioada 25.02-05.03.2022 ai apeluri şi SMS-uri internaţionale gratuite către Ucraina, ca să ţii legătura cu cei dragi. De asemenea, clienţii noştri aflaţi în roaming pe teritoriul Ucrainei beneficiază de internet şi apeluri gratuite către orice destinaţie, până pe 5 martie inclusiv.


Telekom Romania Mobile

Pentru a veni în sprijinul clienţilor Telekom Romania Mobile afectaţi de situaţia din Ucraina, apelurile şi SMS-urile internaţionale către Ucraina sunt gratuite. Iar, dacă aceştia se află în roaming pe teritoriul Ucrainei, traficul de internet, apelurile şi SMS-urile sunt gratuite.
Gratuitatea pentru apeluri, SMS-uri şi serviciul roaming în Ucraina se aplică retroactiv începând din 24 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59, tuturor abonaţilor persoane fizice sau juridice.
Gratuitatea pentru cartelele preplătite se aplică tuturor SIM-urilor active, începând cu 27 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59. Pentru a beneficia de roaming, utilizatorii prepaid trebuie să aibă activă o opţiune de roaming.
Rămânem alături de clienţii noştri la numerele de telefon gratuite 1234 sau 0040766121234.

Telekom Romania Mobile sprijină Crucea Roşie Română cu 20.000 de cartele SIM preplătite cu credit de 5 euro inclus, pentru a fi donate cetăţenilor ucraineni care intră in ţară. Cartelele Mobil Nelimitat includ minute, SMS şi internet nelimitat pe teritoriul României gratuit. Perioada de valabilitate a cartelelor este de o lună de la activare.
Apelurile şi SMS-urile internaţionale către Ucraina sunt gratuite pentru toate SIM-urile active începând cu 27 februarie, până pe 6 martie 2022, ora 23:59. Pentru a beneficia de roaming, utilizatorii prepaid trebuie să aibă activă o opţiune de roaming.
Astfel cetăţenii ucraineni care au intrat în ultimele zile în România, dar şi cei care urmează să vină, pot ţine legătura cu persoanele dragi rămase în Ucraina.
Telekom Romania Mobile rămâne conectată cu Crucea Roşie Română pentru a monitoriza nevoia şi suplimenta dacă este necesar.

Digi

DIGI se alătură eforturilor societăţii şi autorităţilor şi oferă clienţilor săi servicii de comunicaţii gratuite pentru a asigura, în permanenţă, legătura directă între rude, prieteni şi cetăţenii care se află în zonele de conflict din Ucraina.
Astfel, clienţii de servicii fixe şi mobile DIGI primesc gratuitate la apelurile şi SMS-urile către Ucraina.
Gratuitatea serviciilor internaţionale se aplică retroactiv, începând cu data de 24 februarie până pe 15 martie 2022

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO