Business Hi-Tech

Ce spune şeful Asesoft despre contractul cu Realitatea Media

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

25.10.2010, 23:05 55

Obiectivul asumat de Asesoft prin semnareaunui contract de management pe cinci ani cu compania RealitateaMedia, deţinută de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, este de aobţine profit, declară Sebastian Ghiţă, 31 de ani, acţionarulmajoritar al Asesoft. Contractul semnat între cele două entităţiprevede investiţii de 75 de milioane de euro pe durata a cinci anişi o repartizare a profitului de 80%-20% între Asesoft şiRealitatea Media. În acordul dintre Asesoft şi Realitatea Mediasunt incluse posturile TV Realitatea şi The Money Channel şiposturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla. Realitatea Media araportat în 2009 pierderi de 39 mil. euro la afaceri de 29 mil.euro, potrivit datelor de la Finanţe.

Până la acest acord, afacerile Asesoft în media erauteleviziunea Prahova TV, ziarul Prahova, postul radio Prahova TV şisite-ul de ştiri www.infoportal.ro. Patronul Asesoft este născut înPloieşti.

Sebastian Ghiţă spune că Asesoft nu "va veni de acasă cu 75 demilioane de euro" şi că finanţarea acestui proiect urmează să fieasigurată - niciun acord cu o bancă nefiind semnat în acest moment."Este un plan şi în mod evident acesta va fi realizat sau nu pebaza performanţelor Realitatea. Aţi citit undeva că vin eu de acasăcu 75 de milioane de euro? Nu stau cu aceşti bani într-o saltea. Camanager e important ce resurse poţi să mobilizezi. Formulareacorectă este aceea că obligaţia asumată prin contractul demanagement este ca eu să mobilizez resurse de 75 de milioane deeuro care să fie utilizate pe perioada a cinci ani de cătreRealitatea Media".

Întrebat dacă va mobiliza şi "resurse" ale Asesoft pentrurealizarea planului de investiţii, Ghiţă a răspuns evaziv. "Nuputem rupe Asesoft de mine ca persoană. Eu am semnat contractul, eusunt acţionarul principal." El nu a oferit alte detalii în legăturăcu contractul şi care este formula prin care Asesoft se va implicaîn plata salariilor şi datoriilor restante ale Realitatea Media,fără ca Asesoft să devină acţionar. Ghiţă nu a spus, pe de altăparte, nici ce se va întâmpla dacă nu va reuşi să aducă pe profitcompania Realitatea Media şi dacă într-o asemenea situaţie Asesoftva participa la pierderi.

Când vine vorba de calitatea de acţionar al Realitatea Media,Ghiţă se exprimă însă foarte clar. "Achiziţia de acţiuni laRealitatea nu este o chestiune pe care o decid eu în condiţiile încare, din câte ştiu eu, acţionarul Realitatea nu vrea să vândă.Cred că aşa am şi câştigat în raport cu ceilalţi ofertanţi, pentrucă nu am vrut să cumpărăm, am respectat această cerinţă aproprietarului."

Ghiţă spune că nu va intra în boardul Realitatea, care va rămâneîn aceeaşi formulă, ci va trimite, în schimb, unul dintredirectorii din grup. "Nu voi fi eu în boardul Realitatea şi niciIulian Stanciu (n. red. - directorul eMag).

Ghiţă adaugă că va răspunde doar de "strategie, politici, bani,angajări, dezvoltare". Nu vom avea nicio implicare în parteaeditorială. Există un board care dictează aceste lucruri. Rolulpresei este de arbitru, nu de jucător. Mă interesează profitul şiratingul, iar cele două trebuie să meargă împreună".

Poate una dintre cele mai clare părţi ale acordului este cătrecerea Realitatea TV la transmisiuni în format de înaltădefiniţie (HD) va fi realizată de Asesoft Smart.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO