Business Hi-Tech

Ce subiecte se află pe agenda evenimentului Microsoft Envision România, care va avea loc mâine, marţi 17 mai, începând cu ora 10,00

Ce subiecte se află pe agenda evenimentului Microsoft...
16.05.2022, 19:00 5324

Modul în care transformarea digitală poate aduce beneficii întregii societăţi, punându-i pe oameni pe primul plan şi deschizând noi oportunităţi pentru mediul de afaceri şi sectorul public, reprezintă tema cheie a celei de-a noua ediţii a Microsoft Envision Romania, la care vor participa lideri ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai sectorului public şi ai comunităţii academice. Evenimentul are loc online, mâine, marţi 17 mai, începând cu ora 10,00.

Microsoft Envision Romania va aduce în prim-plan potenţialul României de a deveni un centru digital regional, prin susţinerea domeniului serviciilor IT&C şi a ecosistemului de startup-uri, unul dintre motoarele procesului de digitalizare.
În primul său discurs adresat pieţei din România, Joacim Damgard, noul preşedinte Microsoft pentru Europa Centrală şi de Est, va vorbi despre avantajele competitive pe care ţara noastră trebuie să le valorifice în beneficiul companiilor şi al societăţii, în general, dar şi despre rolul Microsoft în a facilita accesul la tehnologie astfel încât sectorul privat, dar şi cel public să răspundă oportunităţilor prezentului pentru a construi soluţiile viitorului. La rândul său, Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft România, va vorbi despre parteneriatele în care compania se implică alături de mediul de afaceri, de comunitatea academică şi de ecosistemul românesc de startup-uri, atât pentru susţinerea acestora, cât şi în vederea modernizării şi consolidării infrastructurii digitale sau a dezvoltării competenţelor şi abilităţilor tehnologice în rândul cetăţenilor.

Pentru că, odată cu o schimbare accelerată către o economie digitală, securitatea cibernetică a devenit o prioritate cheie pentru liderii de afaceri, dar şi pentru autorităţile centrale, evenimentul din 17 mai va evidenţia noutăţile din acest domeniu şi provocările de astăzi. Cifrele arată că, în Europa, companiile, lanţurile de aprovizionare şi statele se confruntă cu o creştere a ameninţărilor cibernetice, care devin din ce în mai frecvente şi mai sofisticate, iar peste jumătate dintre companiile din Europa Centrală şi de Est (inclusiv România) nu au încă o strategie cuprinzătoare de securitate cibernetică. Despre rolul securităţii cibernetice, precum şi despre tendinţele în tehnologie pentru acest an, va vorbi şi Florin Popa, B2B Director Orange Romania. Anul trecut, compania Orange - liderul pieţei locale de comunicaţii, a fost desemnată “partenerul anului” al Microsoft în România şi este şi partenerul de inovaţie al evenimentului din 17 mai.

La eveniment vor participa şi lideri de business din numeroase industrii precum retail, domeniul bancar şi financiar, agricultură, sănătate, educaţie, reprezentanţi ai unor companii cu amprentă puternică pe piaţa locală, pentru a aduce o viziune actuală asupra a ceea ce înseamnă transformarea digitală pentru mediul de afaceri.

Cea de-a 9-a ediţie a Microsoft Envision Romania se va desfăşura în format online, în limba română, va avea disponibile subtitrări în limba engleză şi română, iar participarea este gratuită. Agenda completă şi detalii despre înregistrarea la evenimentul Microsoft Envision Romania pot fi accesate aici.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO