Business Hi-Tech

Cea mai tare stire din IT - Lucian Peticila, Allview: Facem un mobil cu GPS, 3G si WiFi

Lucian Peticila, Allview: Facem un mobil cu GPS, 3G si WiFi
11.03.2010, 00:00 284

Visual Fan, companie brasoveana cu afaceri anuale de 3 mil. eurocare produce si comercializeaza sub brandul propriu Allview diverseproduse electronice, va investi in acest an aproximativ 200.000 deeuro in cercetare si dezvoltarea de produse noi, printre care si untelefon mobil dual-sim compatibil cu tehnologiile 3G si Wi-Fi.

"Pregatim un telefon cu navigare, 3G, WiFi, PushMail, Office sio suita de aplicatii prietenoase care permit accesul la platformelede socializare", a declarat pentru ZF Lucian Peticila, directorulgeneral al Visual Fan, fara a oferi detalii privind data estimata alansarii. "Continuam sa investim si anul acesta incercetare-dezvoltare, in implementarea unor noi programe software,in instruirea personalului si in modernizarea echipamentelor delucru. Sursa investitiilor sunt fondurile proprii ale companiei.Bugetul disponibil pentru finantarea activitatilor enumerate maisus este de 200.000 de euro."

Compania, care s-a lansat pe piata in 2002 comercializandtelevizoare si DVD-playere sub brandul Allview, a reusit sa gaseasca o nisa prin care sa intre si pe aglomerata piata atelefoanelor mobile, speculand parti­cula ri tatile consumului deservicii telecom ale romanilor: telefoane care functioneaza inacelasi timp cu doua cartele sim, chiar si de la operatoridiferiti.

"Anul trecut am vandut peste 16.000 de terminale dual SIM. Pepiata autohtona vanzarile de terminale au crescut cu 25% fata deanul 2008, iar parteneriatele cu distribuitorii din Olanda siPortugalia ne-au adus de asemenea venituri considerabile lasfarsitul anului 2009", a spus managerul Visual Fan, adaugand caanul trecut incasarile firmei romanesti au avansat cu 10%. "Pentru2009 estimam venituri in crestere cu aproximativ 10% fata de 2008.Rezultatele obtinute anul trecut sunt, in principal, rodulactivitatii de cercetare-dezvoltare, iar cresterea inregistrata sedatoreaza dezvoltarii de noi produse."

Compania vinde si playere DVD, sisteme de navigatie GPS sitelevizoare, insa in prezent telefoanele mobile aduc cele mai marivenituri companiei, spune Lucian Peticila. Compania si-a facut locpe piata profitand de concurenta redusa pe segmentul dual sim, darsi prin preturi agresive (pornind de la 249 de lei) si operioada de garantie de trei ani pentru terminale. Telefoanele suntproduse in China dupa specificatiile cerute de firma brasoveana. InRomania se vand anual peste patru milioane de telefoane mobile,potrivit estimarilor de pe piata.

Cel mai scump terminal din portofoliul Visual Fan are ecrantouchscreen, conectitivitate Wi-Fi, la un pret retail deaproximativ 200 de euro. Mobilul F1 X-perience Dual SIM, cu unecran de 3 inci, include conectivitate WiFi, posibilitatea de areceptiona posturi TV Analog cu posibilitate de inregistrare,camera foto de 3,2 MP si acces la platforme de socializare precumFacebook, Twitter sau Yahoo!.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania estedetinuta integral de Camelia Cotuna, 36 de ani, din Brasov. VisualFan a inregistrat in 2008 un profit net de 44.000 de euro, laafaceri de 2,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO