Business Hi-Tech

Ceasul inteligent de la Samsung va fi lansat mâine în România

Ceasul inteligent de la Samsung va fi lansat mâine în...

Autor: Claudiu Ilioiu, Ioana Nita

26.09.2013, 17:23 2211

Samsung România va lansa vineri pe piaţa locală gadgeturile pe care le-a prezentat la începutul lunii septembrie la IFA Berlin, ceasul inteligent Galaxy Gear şi smartphone-ul Galaxy Note III, potrivit unui anunţ al companiei. Potrivit unor surse din piaţă preţul unui ceas inteligent Galaxy Gear va fi de circa 300 euro fără TVA, iar Galaxy Note III va costa aproximativ 700 euro fără TVA.

Ceasul inteligent va avea un ecran de 1,6 inchi şi funcţionează ca o extensie la anumite smartphone-uri Samsung. Ceasul le permite clienţilor să realizeze poze şi scurte clipuri video, dar poate fi utilizat şi pentru a realiza apeluri, a citi mesaje, şi poate fi controlat prin voce.

În ceea ce priveşte noul smartphone din gama Samsung Note, Galaxy NoteII, acesta este mai uşor (168g) şi mai subţire (8,3 mm) decât modelul anterior şi are un ecran puţin mai mare, de 5,7 inchi. Samsung Galaxy Note II are un display de 5,5 inchi, cântăreşte 183 g şi are o grosime de 9,4 mm.

De asemenea, Galaxy Note 3 vine echipat cu o cameră foto de 13 MP, faţă de camera foto de 8 MP instalată pe modelul Galaxy Note II, iar bateria (3.200 mAh) oferă o durată mai lungă de utilizare.

Samsung Galaxy Note 3 oferă utilizatorilor o experienţă îmbunătăţită în ceea ce priveşte funcţiile multitasking. Prin intermediului noului Multi Window, utilizatorii pot comuta între aplicaţii, fără a închide fereastra sau a deschide o nouă pagină, ceea ce înseamnă că pot folosi simultan mai multe programe. Spre exemplu, se poate scrie un mesaj sau un mail în acelaşi timp în care se navighează pe internet din browser.

Noul terminal de la Samsung va fi disponibil în două variante, de 32 GB şi de 64 GB. În prezent noul model poate fi achiziţionat cu 3.200 de lei de la magazinul online eMag.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO