Business Hi-Tech

Cei doi şefi ai Blackberry se retrag, după ce valoarea companiei a scăzut cu 75%

Şefii producătorului Blackberry se retrag de la conducerea companiei

Autor: Adrian Voicu

23.01.2012, 10:12 1928

Jim Balsillie şi Mike Lazaridis au demisionat din funcţia de CEO ai Research In Motion (RIM), producătorul telefoanelor Blackberry urmând să fie condus de actualul COO, Thorsten Heins.

Într-un interviu acordat publicaţiei Mail, Heins declara că: "Este o poveste de creştere fantastică şi nu se va sfârşi.... Ceea ce veţi vedea la mine este rigoare şi executare fără greş".

Thorsten Heins, COO care s-a alăturat companiei RIM în urmă cu patru ani după ce a lucrat la Siemens, vine într-un moment în care compania "rătăceşte", pierzând cotă de piaţă pe piaţa smartphone-urilor şi a tabletelor. Valoarea titlurilor RIM a scăzut anul trecut cu 75% ca urmare a căderii vânzărilor, cei doi CEO fiind puternic criticaţi de investitori după lansarea de produse care nu aveau cu ce să concureze pe piaţă.

Plecarea celor doi este surprinzătoare ţinând cont de faptul că aceştia sunt acţionarii cu cele mai mari participaţii. Cei doi vor rămâne în cadrul companiei, Balsillie urmând să fie directorul consiliului de conducere, iar Lazaridis, vice-preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO