Business Hi-Tech

Cei mai mari cinci dezvoltatori de jocuri video din România au avut afaceri de peste 100 milioane euro în 2017

Cei mai mari cinci dezvoltatori de jocuri video din...

Autor: Ioana Nita

13.08.2018, 00:07 1828

Toate cele cinci companii din top şi-au majorat anul trecut afacerile locale cu rate cuprinse între 6% şi 15%. Veniturile celor mai mari cinci companii specializate în dezvoltarea de jocuri video din România sunt generate însă de proiectele de dezvoltare pentru piaţa externă.

Industria locală de dezvoltare a jocurilor video este dominată de multinaţionale, primii patru cei mai mari jucători de profil de pe piaţa din România după cifra de afaceri în 2017 fiind subsidiarele locale ale gigantului francez Ubisoft, americanilor de la Elec­tronic Arts Games, a companiei Gameloft din Franţa şi a britanicilor de la King.

Acestea, împreună cu firma românească Mavenhut, au înregistrat anul trecut venituri cumulate de 491,5 milioane lei (107 milioane euro) din producţia şi testarea de jocuri video pe PC, console sau mobile, acestea fiind cele mai mari companii din industria de gaming din România, conform calculelor ZF realizate pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Afacerile celor cinci jucători de pe piaţa locală de jocuri video au crescut în 2017 cu rate cuprinse între 6% şi 15%, cel mai mare avans fiind înregistrat de liderul industriei de profil – Ubisoft.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO