Business Hi-Tech

Cei mai mari concurenţi ai Powerpoint-ului, maghiarii de la Prezi, au luat o finanţare de 57 mil. $

Peter Arvai (în mijloc), CEO al Prezi

Peter Arvai (în mijloc), CEO al Prezi

Autor: Adrian Seceleanu

20.11.2014, 00:00 577
Prezi, o companie fondată în urmă cu cinci ani în Ungaria şi care acum are birouri şi în Statele Unite, a dezvoltat o platformă online pentru crearea de prezentări, pentru care a luat o finanţate de 57 de milioane de dolari de la fondul Spectrum Equity la care a contribuit şi investitorul existent Accel Partners, scrie Reuters. Compania - care a devenit cel mai mare „inamic” al tradiţionalului Powerpoint creat de gigantul american Microsoft - a ajuns la o bază de 50 de milioane de utilizatori, care creşte cu aproximativ 55.000 de persoane pe zi, a declarat Peter Arvai, CEO al Prezi.
 
80% din cele mai mari 500 de companii din lume folosesc în prezent Prezi, printre clienţi numărându-se companii precum Lufthansa sau Marriott, conform companiei.  Finanţarea de 57 mil. dolari obţinută de companie va fi utilizată pentru accelerarea creşterii şi chiar pentru posibile achiziţii, a spus Arvai. Prezi are 70 de oameni în biroul din San Francisco şi 180 în Budapesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO