Cei mai mari jucători din telecom la ZF Digital ’14: Valul consolidărilor va ajunge sigur şi în România

3 nov 2014 Autor: Adrian Seceleanu

Autorităţile de reglementare ar trebui să nu scape din vedere că o competiţie feroce pe preţuri este bună doar câtă vreme industria de telecom este sănătoasă şi continuă să investească. Analiza concurenţei de pe piaţa din România ar trebui să nu excludă impactul jucătorilor internaţionali care oferă servicii prin internet.

Piaţa de telecomunicaţii din România, în care cinci mari companii obţin cea mai mare parte a veniturilor anuale de aproximativ 3,5 miliarde de euro, va trece în perioada următoare printr-o consolidare, aşa cum se întâmplă şi pe alte pieţe din Europa, în condiţiile în care numărul de operatori este prea mare în raport cu numărul de clienţi, au declarat şefii celor mai puternici jucători din industrie la conferinţa ZF Digital ’14.

„Ştiţi câţi locuitori există în UE? 500 de milioane. Dar câţi locuitori sunt în SUA? 300 de milioane. Câţi operatori sunt în Europa? 140. Câţi operatori sunt în SUA? 4. Este clar că va exista o consolidare a industriei în Europa“, a sintetizat situaţia din industrie Jean-François Fallacher, CEO al Orange România, liderul pieţei locale de telefonie mobilă.

„Am văzut că acest lucru a început să se întâmple deja în unele ţări din Europa, grupul Orange spre exemplu este în curs de achiziţie a grupului Jazztel în Spania, care, sperăm noi, va crea un număr doi mai puternic pe piaţa respectivă. Am văzut şi în Franţa cum numărul doi pe piaţa de telefonie mobilă, SFR, a fost achiziţionat de Numericable - cea mai mare companie de cablu din Franţa. Este clar deci că în Europa există o tendinţă de consolidare a industriei de comunicaţii“, a adăugat şeful Orange.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.11.2014

 
Cuvinte cheie:
romania
, jucatori
, telecom
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide