Business Hi-Tech

Cei mai mari cinci jucători din România activi în industria de jocuri video au avut afaceri de aproape 600 milioane lei în 2018. Podiumul este ocupat în continuare de cei mai mari dezvoltatori străini – Ubisoft (Franţa), Electronic Arts (SUA) şi Gameloft (Franţa)

Cei mai mari cinci jucători din România activi în...

Autor: Ioana Nita

09.07.2019, 19:48 236

Industria locală de dezvoltare software pentru jocuri video a continuat să înre­gistreze creşteri şi anul trecut, afacerile cu­mulate ale primilor cinci jucători de profil ajun­gând la aproape 600 milioane lei, con­form calculelor ZF realizate pe baza datelor preliminare de la Ministerul de Finanţe. Podiumul a rămas nechimbat faţă de 2017, primele trei locuri ale topului, realizat după cifra de afaceri, fiind ocupate tot de subsidiarele locale ale gigantului francez Ubisoft, americanilor de la Electronic Arts Games şi companiei Gameloft din Franţa.

Compania franceză Ubisoft şi-a men­ţinut astfel şi anul trecut poziţia de lider ca cel mai mare dezvoltator de jocuri video de pe plan local, atât din punctul de vedere al afacerilor, cât şi al numărului de salariaţi. În 2018 Ubisoft România a înregistrat o cifră de afaceri netă de 227,1 milioane lei, plus 17% şi un profit net de 11,8 milioane lei, în creştere cu 14%. În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Ubisoft România a avut în medie 1.501 de salariaţi în 2018, cu 75 mai mic faţă de 2017. De altfel, aproape toţi jucă­torii din top şi-au redus anul trecut numărul de angajaţi, dar cu toate acestea, Ubisoft a rămas cel mai mare angajator din in­dustria locală de gaming. Subsidiara Ubisoft din România este cel mai mare centru de testare din lume al dezvoltatorului francez de jocuri video şi al doilea după cel din Canada din punctul de vedere al numă­rului de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO