Business Hi-Tech

Cel mai bătrân gamer din România are 87 de ani

Cel mai bătrân gamer din România are 87 de ani

Autor: Anca Barbulescu

10.03.2013, 12:04 785

Există o preconcepţie potrivit căreia jocurile pe calculator sunt pentru copii. O doamnă de 87 de ani dovedeşte însă contrariul şi, cu toate că asemenea ei sunt puţini în România, pasionaţii de jocuri ajunşi la vârsta a treia din toată lumea formează deja adevărate comunităţi pe internet, scrie Business Magazin.

După ce termină treburile de zi cu zi din casă şi se plictiseşte şi de îndeletniciri precum împletitul ciorapilor, specifice de altfel unei bunici, Maria Băcanu se aşază la calculatorul primit de la nepotul său, un economist în vârstă de 37 de ani, şi se dedică unei alte pasiuni, anume jocurile. Timp de cel puţin patru ore din zi, bunica în vârstă de 87 de ani, pe vremuri secretar de redacţie la Editura Univers, se delectează cu jocuri dintre care nu lipseşte, de pildă, binecunoscutul Solitaire, dar şi Scooby-Doo sau "jocuri cu iepuraşi şi vulpiţe" de tipul Mario. Preferat este însă Mahjong, dar Coca, aşa cum îi spun apropiaţii, a avut de-a lungul timpului multe titluri preferate, dat fiind că pasiunea sa nu este deloc nouă, ci a pornit cândva în anii '90, când şi-a luat pentru prima dată un calculator. Iar acum, se bucură de orice fel de joc care nu necesită conexiune la internet şi care îşi găseşte loc în calculator cu ajutorul lui Călin, nepotul său. Citiţi mai mult despre cel mai bătrân gamer din România pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO