Business Hi-Tech

Cel mai bun an pentru Activ Invest SRL, distribuitor Samsung: afaceri de peste 53 mil. lei în 2018

Cel mai bun an pentru Activ Invest SRL, distribuitor...

Autor: Ioana Nita

14.08.2019, 00:00 838

Compania Activ Invest SRL, specializată în distribuţia produselor gigantului sud-coreean Samsung pe plan local, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 53,3 milioane lei (aproximativ 11,5 milioane euro), în creştere cu 16% faţă de 2017, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Acesta este cel mai bun rezultat înregistrat de distribuitorul Activ Invest SRL de la înfiinţarea sa în 2001. În schimb, profitul net al companiei a stagnat anul trecut la valoarea de 1,73 milioane lei, conform aceleiaşi surse. Majoritatea veniturilor Activ Invest SRL provin din activitatea de distribuţie a produselor Samsung către parteneri şi reselleri din ţară, însă compania deţine şi un magazin propriu dedicat segmentului de retail - Samsung Plaza.

Activ Invest SRL distribuie aproape toate categoriile de produse ale gigantului sud-coreean Samsung - de la echipamente audio-video (televizoare şi dispozitive home cinema), electrocasnice mici, mari şi încorporabile, echipamente IT (SSD-uri şi monitoare), la aparate de aer condiţionat şi ecrane profesionale pentru soluţii de tip video-wall. Anul trecut, compania, deţinută de Marian Dumitru Ghiţă şi Adriana Elena Unguraşu în proporţii egale, a avut în medie 43 de salariaţi, cu 13 mai mult comparativ cu 2017. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO