Business Hi-Tech

Cel mai bun utilizator de Microsoft Word 2019 din lume este un elev din România

Cel mai bun utilizator de Microsoft Word 2019 din lume...

Autor: Adrian Seceleanu

03.08.2022, 16:15 945

Gabriel Stanciu, de la Colegiul Naţional ”Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, a fost desemnat campion mondial absolut la categoria Microsoft Word 2019 în cadrul Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2022, singura competiţie globală recunoscută de Microsoft în care elevi şi studenţi din întreaga lume îşi pot testa abilităţile în aplicaţiile Office, conform unui comunicat al companiei. În cadrul etapei globale a acestei competiţii, desfăşurată la Anaheim (SUA), în perioada 24-27 iulie, România a fost reprezentată de trei elevi: Emilia Slavu (Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroşani), la secţiunea Microsoft Excel 2019, Ştefania Potop (Liceul ”Simion Mehedinţi” din Vidra), la Microsoft PowerPoint 2019, şi Gabriel Stanciu (Colegiul Naţional ”Ion Luca Caragiale” din Ploieşti), la categoria Microsoft Word 2019. 

“Învăţarea trebuie să fie un proces care durează toată viaţa, iar creşterea competenţelor digitale reprezintă, în acest moment, un element esenţial pentru pregătirea profesională a oricărei persoane. Iar atunci când aceste competenţe digitale sunt acumulate încă de pe băncile şcolii, avantajul oferit este unul uriaş. Emilia, Ştefania şi Gabriel, cei trei elevi care ne-au reprezentat în Statele Unite, au demonstrat, încă o dată, că atunci când înveţi mai mult, poţi obţine mai mult.“ 

„Suntem extrem de mândri de performanţa obţinută de Gabriel, care a devenit cel mai bun utilizator Microsoft Word 2019 din lume, şi de eforturile depuse de toţi elevii care au participat la etapa naţională de calificare la acest prestigios concurs IT din lume. Ei reprezintă un exemplu pentru noi toţi, de determinare, ambiţie şi dorinţă de a atinge performanţa”, a declarat Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România. Cea de-a 20-a ediţie a Microsoft Office Specialist World Championship a atras peste un milion de concurenţi din întreaga lume. Tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 22 de ani şi care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ acreditată concurează pentru a-şi demonstra abilităţile în aplicaţiile Microsoft Office - Word, Excel şi PowerPoint.

În finala mondială, de la Anaheim, concurenţii şi-au demonstrat cunoştinţele şi competenţele digitale participând, mai întâi, la un test rapid de 30 de minute, şi apoi la un examen care a durat trei ore. În cea de-a doua parte, concurenţii au avut de realizat un proiect de studiu complex, pe o temă dată, rezultatele cercetării lor fiind prezentate într-un document Word, un document Excel sau o prezentare PowerPoint, în funcţie de secţiunea la care au participat. ”Sunt extrem de fericit că am obţinut acest premiu. În spatele lui, stau foarte multe ore de muncă. Competiţia a fost extraordinară, a fost o experienţă minunată pentru mine. Mă bucur că, datorită certificării obţinute şi a finalei câştigate în România, am avut ocazia să merg în Statele Unite, în California, şi să cunosc oameni noi. Îmi doresc să particip şi la ediţia de anul viitor. Ar fi păcat să ratez o astfel de experienţă”, a declarat Gabriel Stanciu, campion mondial la categoria Microsoft Word 2019.

Pentru performanţa sa, Gabriel a fost recompensat cu trofeul şi medalia competiţiei, dar şi cu un premiu în valoare de 7.000 USD şi un laptop Microsoft Surface. Cei trei elevi au fost însoţiţi în Statele Unite de doi profesori - Adela Potop (Liceul ”Simion Mehedinti” din Vidra) şi Horaţiu Hotea (Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva” Petroşani), şi de Gabriela Ford, Director al Fundaţiei EOS, coordonatorul evenimentului. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO