Business Hi-Tech

Cel mai criticat telefon de pe reţelele sociale

Cel mai criticat telefon de pe reţelele sociale

Autor: Octavian Calei

07.07.2013, 20:03 1419

„We Are Social”, o agenţie de marketing online specializată pe reţele sociale, a realizat un studiu care arată cum sunt văzute cele mai populare smartphone-uri la ora actuală în spaţiul virtual, scrie Daily Mail.

Dispozitivul Apple iPhone 5 a primit din partea internauţilor cele mai multe critici, arată studiul, una din cinci postări fiind negative. Majoritatea comentariilor s-au concentrat pe noul port de încărcare al telefonului, inexactitatea hărţilor Apple şi pe lipsa de inovaţie a smartphone-ului.

Potrivit studiului citat, Samsung Galaxy S4 a primit cele mai puţine comentarii negative, de numai 11%.

Alte critici la adresa iPhone 5 au fost legate de calitatea fotografiilor, unii cumpărători reclamând o tentă mov a culorilor în timp ce alţii s-au plâns de faptul că zgârieturile de pe capacul telefonului devin foarte evidente, dat fiind faptul că spatele este realizat din aluminiu. Utilizatorii de iPhone 5 alb au spus că lumina din spatele ecranului se poate observa în afara cadrului.

Din comentariile despre lansarea iPhone 5, numai 29% s-au concentrat pe caracteristicile noi ale telefonului.

Cu toate acestea, lansarea iPhone 5 a fost cel mai comentat eveniment pe reţelele sociale, totalizând 1,7 milioane de conversaţii. Blackberry Z10 a ocupat al doilea loc, cu 300.000 de menţionări în mediul online în timp ce Galaxy S4 a totalizat 140.000 de comentarii. Nokia Lumia 920 a fost menţionat în 45.000 de comentarii.

Datele raportului întocmit de „We Are Social” contrazic însă un studiu recent al companiei coreene Quality Insight bazat pe un eşantion de 44.168 de persoane care au o părere foarte bună despre iPhone 5, numai 17% declarându-se nemulţumiţi de probleme tehnice. În contrast, 31% din respondenţii care folosesc smartphone-uri Samsung, au raportat probleme legate de încărcarea bateriei şi calitatea ecranului. Problemele la iPhone 5 erau legate de interfaţa tactilă sau butoane.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO