Business Hi-Tech

Cel mai important proiect din ultimii ani al Facebook primeşte încă un vot de neîncredere din partea investitorilor: Partenerii gigantului hi-tech încă ezită să investească în Libra

Cel mai important proiect din ultimii ani al Facebook...

Autor: Laura Albu, Mediafax

23.10.2019, 13:43 169

Niciuna dintre cele 20 de firme care s-au asociat cu Facebook în proiectul său Libra nu s-a angajat încă să susţină financiar criptomoneda, transmite BBC.

Facebook a spus că, în iunie, partenerii fondatori ar trebui investească 10 milioane de dolari, însă până acum nu s-a ajuns la niciun acord, iar taxa nu a fost discutată la prima adunare generală a Asociaţiei Libra de săptămâna trecută, potrivit mai multor surse.

Mark Zuckerberg trebuie să spună, miercuri, într-o audiere în faţa Congresului, că Libra este „independentă” şi că nu o controlează.

Înfiinţată de Facebook pentru a gestiona criptomoneda Libra, Asociaţia s-a constituit oficial în 14 octombrie, la mai multe zile după ce mai multe firme au abandonat proiectul, invocând temeri iscate de probleme de securitate şi de presiunile politice.

Acum, că asociaţia funcţionează, Facebook a spus că influenţa sa este restricţionată, deoarece ceilalţi 20 de membri au drepturi de decizie egale. David Marcus de la Facebook a fost ales unul dintre cei cinci membri ai consiliului de administraţie, iar Bertrand Perez, fostul director PayPal, are calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO