Business Hi-Tech

Cel mai mare integrator IT din afara Capitalei, plus 40% la afaceri

Stelian Câmpianu, director executiv al ETA2U

Stelian Câmpianu, director executiv al ETA2U

Autor: Ioana Nita

12.05.2016, 00:03 1831

Profitul ETA2U din Timişoara a crescut cu 80%.

Compania ETA2U din Timişoara, cel mai mare integrator de soluţii IT&C din afara Bucureştiului, a înregistrat anul trecut o majorare a afacerilor de aproape 40%, la 153 mil. lei, în timp ce profitabilitatea a crescut cu 80% faţă de 2014, la 4,7 mil. lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Acestea sunt cele mai bune rezultate financiare obţinute de companie până în prezent. Creşterea cifrei de afaceri s-a datorat în prin­cipal condiţiilor favorabile ale pieţei, companiile alo­când bugete de investiţii mai mari pentru tehnologie.

„În primul rând s-a intensificat colaborarea noastră cu companiile private româneşti şi cu companii multinaţionale pe fondul re-tehnologizării, extinderii sau investiţiilor în tehnologie pe care acestea le-au făcut. Aproximativ 85% din cifra de afaceri a ETA2U provine din mediul privat - integratori de IT sau beneficiari finali ai competenţelor noastre“, a explicat Stelian Câmpianu, director general al ETA2U, evoluţia indicatorilor financiari obţinuţi în 2015. 

În 2014, afacerile ETA2U s-au situat la 112 mil. lei, iar profitul net la 2,7 mil. lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania ETA2U, înfiinţată în urmă cu 24 de ani la Timişoara, are în prezent filiale în alte 7 oraşe din ţară, în care lucrează în total peste 230 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO