Business Hi-Tech

Cel mai mare scandal de pe internet - copiază motorul de căutare al Microsoft, Bing, rezultatele din Google?

Cel mai mare scandal de pe internet - copiază motorul de căutare al Microsoft, Bing, rezultatele din Google?

Autor: George Olteanu

02.02.2011, 18:53 43

Google a lansat la începutul acestei luni un atac direct laadresa Microsoft, pe piaţa motoarelor de căutare. Acuzele se referăla faptul că rezultatele din motorul de căutare Bing (dezvoltat deMicrosoft) sunt copiate după cele din Google, prin folosirea unorinstrumente ce monitorizează căutările utilizatorilor Google şi leadaptează apoi pentru Bing, informează Go4It.ro.

Este cunoscut faptul că Bing nu are încă un algoritm de căutarefoarte bine pus la punct, iar primele rezultate din pagină ne lasăreci în numeroase cazuri. Cu alte cuvinte, nu sunt atât derelevante precum ne-am dori (personal, am probat Bing şi nu am fostmulţumit de rezultate). Dacă folosiţi Bing şi aţi sesizat oschimbare bruscă în bine, iată o ipoteză Google care ar puteaexplica ceea ce s-a întâmplat.

Google spune că Microsoft, în loc să îmbunătăţească algoritmii(lucru care nu se face peste noapte), trişează şi fură practicpaginile de rezultate Google, afişându-le apoi în Bing. Sigur, nusunt afişate toate paginile identic, ci doar rezultatele din top -cele care contează până la urmă.

În sprijinul acestor afirmaţii, Google a cules probe încă deanul trecut, probe prin care acum încearcă să demonstreze căMicrosoft fură. A aranjat chiar şi o capcană pentru gigantul dinRedmond, generând 100 de căutări sintetice cu pagini de rezultateprestabilite. Dintre acestea, aproximativ 9% s-au regăsit perfectîn motorul Bing. Mai multe despre cum fură Bing rezultatele dinGoogle citiţi pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO