Business Hi-Tech

Cel mai puternic chipset pentru dispozitive Apple, produs în fabricile rivalului Samsung

Cel mai puternic chipset pentru dispozitive Apple, produs...

Autor: Aurelian Mihai

06.04.2015, 17:08 686

Confirmând zvonuri mai vechi, surse cu legături în industrie confirmă acordarea unui contract foarte profitabil, prin care Samsung devine unicul furnizor de chipseturi Apple A9, produse la fabrica Giheung din Coreea de Sud şi în facilităţile partenerului Globalfoundries.

Aparent, orgoliile şi rivalitatea afişată în public nu au nici o legătură cu relaţiile de afaceri, Samsung câştigând un contract pentru producerea în exclusivitate a chipsetului A9, proiectat de Apple şi destinat echipării următoarei generaţii de dispozitive cu sistem iOS.

Potrivit informaţiilor obţinute de Bloomberg, doar anul trecut Apple a cumpărat chipseturi în valoare de 25.8 miliarde dolari, reprezentând aproximativ 7.6% din totalul achiziţiilor de microprocesoare făcute la nivel global. Principalul beneficiar a fost însă TSMC, conflictul dus de Samsung prin tribunale fiind soldat cu pierderea contractului pentru fabricarea procesorului A8.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO