Business Hi-Tech

Cel mai subţire laptop pentru jocuri costă 2.800 de dolari

Cel mai subţire laptop pentru jocuri costă 2.800 de dolari

Razer Blade

Autor: Ştefan Vrabie

30.08.2011, 14:38 797

Razer, companie mai mult cunoscută pentru multitudinea de periferice PC cu nume dramatice, a făcut o primă mişcare în spaţiul imens al hardware-ului PC prin lansarea unui laptop numit Blade destinat în special gamerilor, având un preţ de 2.800 de dolari, scrie revista TechCrunch.


În carcasa de aluminiu de doar 2,24 cm laptop-ul ascunde un procesor Intel Core i7 de 2,8 GHz, 8GB RAM, o placă video de 2GB nVidia GeForce GT 555M şi un display de 17 inchi LED.


Razer a implementat o tehnologie dezvoltată de companie în forma unui display LCD multi-scop care se află în dreapta tastaturii. Deasupra display-ului sunt zece butoane translucide cu posibilitatea de a schimba particularităţile lor de la creearea comenzilor pentru diferite jocuri până la atribuirea unor butoane scurtături în sistemul de operare. Ecranul LCD serveşte ca touchpad în condiţii de utilizare normală, dar dacă la laptop se conectează un mouse acesta serveşte ca un ecran secundar al laptop-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO