Business Hi-Tech

Cel.ro: Suntem in negocieri de vanzare cu RAEF

26.05.2009, 18:47 197

Fondul de investitii Romanian American Enterprise Fund (RAEF) se afla in discutii pentru preluarea magazinului online cel.ro, cu afaceri de 10 mil. euro anul trecut, unul dintre primii trei jucatori din retailul IT&C prin internet.

Discutiile vin pe fondul unui declin puternic al vanzarilor din retailul IT&C, care au lovit in plin si sezonul de vanzari din decembrie. In acest context eMag, numarul unu in retailul online, a fost preluat de distribuitorul Asesoft, iar Fit Distribution, un distribuitor IT&C cu activitati in retailul online controlat de omul de afaceri Marius Ghenea, a inghitit mai multe site-uri de comert online aflate in dificultate.
"Primele discutii au avut loc la sfarsitul lunii aprilie. RAEF urmareste achizitia pachetului majoritar de actiuni", a declarat pentru ZF Tiberiu Pop, director executiv al Corsar Grup, compania care administreaza cel.ro. Corsar Grup este detinuta de Mihai Nenciu. Pop afirma ca discutiile cu fondul de investitii au demarat la scurt timp dupa ce eMag - cu care RAEF purtase de negocieri de preluare, a fost cumparat de Asesoft. "Putem pune in calcul si indisponibilitatea de a vinde a celorlalte magazine online mai mari (PCgarage, PCfun ) si dorinta RAEF de a intra sub o forma sau alta in online", explica Pop fondului de investitii. El a evitat sa estimeze care ar putea fi valoarea cel.ro, adaugand totusi: "Daca va fi o tranzactie, cu siguranta se va masura in milioane".
Contactat de ZF, Horia Manda, manager de investitii al RAEF, a refuzat sa comenteze informatiile privind discutiile cu cel.ro.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO