Business Hi-Tech

Cele mai aşteptate gadget-uri în 2014

Cele mai aşteptate gadget-uri în 2014

Autor: Ioana Nita

03.01.2014, 10:20 1741

În 2013 marii producători de electronice s-au întrecut în lansarea gadget-urilor inovatoare, de la televizoare inteligente, ultrabook-uri, tablete şi smartphone-uri la aparate foto de tip mirrorless, ceasuri inteligente, precum Samsung Galaxy Gear, dar şi dispozitive ca Google Chromecast care le permit utilizatorilor să transmită conţinutul de pe laptopuri, tablete sau telefoane mobile direct pe televizor.

Anul 2014 promite noi apariţii în materie de tehnologie, printre cele mai aşteptate gadget-uri numărându-se Google Glass, Nexus TV, Apple iWatch şi Samsung Galaxy S5. 

Google Glass 

Google Glass, ochelarii inteligenţi dezvoltaţi de gigantul IT american Google, au fost lansaţi la începutul lui 2013, însă doar pentru dezvoltatori, nu şi pentru publicul larg, urmând ca aceştia să poată fi comercializaţi pe piaţă cel mai probabil din 2014. Ochelarii „mini-computer” răspund la comenzile vocale ale utilizatorului şi pot fotografia sau înregistra video.  Gadget-ul Google Glass are de asemenea opţiune de videochat, poate afişa ghiduri GPS sau traduce în timp real textele surprinse în câmpul vizual sau cuvintele rostite de interlocutor.

Nexus TV

Google are de asemenea în plan pentru 2014 lansarea set-box-ului Nexus TV, cu ajutorul căruia utilizatorii vor putea viziona conţinut video de pe servicii precum YouTube sau Netflix direct pe televizor, potrivit mashable.com care citează portalul theinformation.com. Dispozitivul va rula sistemul de operare Android şi va fi disponibil cel mai probabil în prima jumătate din 2014. Google Nexus TV va concura cu set-box-urile deja existente pe piaţă precum Apple TV sau Roku. Gigantul IT american a introdus în vara lui 2013 pe piaţă şi dispozitivul Chromecast, un stick care se conectează la televizor prin portul HDMI şi care le permite astfel utilizatorilor să vizioneze conţinutul digital de pe dispozitivele mobile direct pe televizor. 

Apple iWatch

Deşi până în prezent nu există o poziţie oficială din partea Apple în ceea ce priveşte dezvoltarea ceasului inteligent iWatch, zvonurile citate de presa internaţională sugerează că acesta ar putea fi lansat în septembrie 2014, odată cu introducerea pe piaţă a celei de-a şasea generaţii a smartphone-ului iPhone. Apple iWatch ar putea avea un ecran de tip OLED flexibil, conform informaţiilor postate pe techradar.com,  şi se va putea conecta la iPhone pentru a afişa notificări, email-uri şi mesaje, la fel ca ceasul Galaxy Gear lansat în 2013 de Samsung.

Samsung Galaxy S5

Smartphone-ul de top Samsung Galaxy S5 va fi lansat în prima jumătate din 2014, însă pentru moment nu se ştie dacă producătorul sud-corean de electronice va prezenta noua generaţie din seria Galaxy S la Mobile World Congress, cel mai mare târg din lume dedicat telefoniei mobile care va avea loc la sfârşitul lunii februarie, sau va organiza un eveniment propriu de lansare în luna martie, la fel ca pentru Samsung Galaxy S4. Modelul Samsung Galaxy S5 ar putea avea procesor pe 64 de biti, rezoluţie 2K, carcasă de aluminiu în loc de policarbonat, cameră foto de 16MP cu stabilizare optică şi va rula cel mai probabil versiunea Android 4.4, potrivit informaţiilor postate pe techradar.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO