Business Hi-Tech

Cele mai căutate gadgeturi din 2013 de utilizatorii care folosesc motorul de căutare de la Microsoft

Cele mai căutate gadgeturi din 2013 de utilizatorii care...

Autor: Mădălina M.

29.12.2013, 15:35 619

Cele mai căutate dispozitive de divertisment din 2013 sunt consola Xbox şi iPhone-ul, potrivit unei statistici realizate de motorul de căutare Bing, preluată de Mashable.

Motorul de cautare Bing, deţinut de Microsoft, are o cotă de piaţă în SUA de circa 25%.

Încă din 2006, de când a fost lansată consola PlayStation 3, pasionaţii de jocuri video au aşteptat cu nerăbdare noi dispozitive, iar anul 2013 a fost unul plin de surprize.

Mashable a realizat o listă cu dispozitivele cele mai căutate pe Bing.

1. Xbox One a fost lansată pe 22 noiembrie în 13 ţări, iar în primele 18 zile au fost vândute peste două milioane de unităţi. Consolele se vând cu 499 de dolari în Statele Unite, iar în România, preţul porneşte de la 2.800 de lei.

2. iPhone. Anul 2013 a fost unul bun pentru iPhone, care a lansat două modele, 5S şi 5C, dar şi un sistem de operare nou, iOS7, în septembrie. iPhone 5S beneficiază de un senzor de identificare a amprentei, dar şi de un cip A7, care permite deschiderea şi utilizarea aplicaţiilor cu o viteză de două ori mai mare decât varianta precedentă. Telefonul este disponibil în culori precum argintiu, gri metalizat şi auriu. Modelul 5C este varianta mai ieftină a iPhone-ului şi este disponibil în culori intense, precum roz, galben, albastru, verde sau alb. Apple a limitat producţia modelului 5C în octombrie, din cauza vânzărilor sub aşteptări.

3. Android a lansat anul acesta un nou sistem de operare, care poartă numele unui brand de dulciuri, KitKat. Printre dispozitivele care rulează sistemul de operare Android se numără şi Samsung Galaxy S4.

4. iPad. Apple a lansat anul acesta două versiuni ale tabletei iPad: iPad Mini cu ecran Retina şi iPad Air. Ambele modele au baterii cu autonomie de 10 ore şi includ camere şi procesoare îmbunătăţite faţă de variantele anterioare.

5. Telefoanele Windows se află pe locul al treilea în topul popularităţii pe piaţa smartphone-urilor. Microsoft a cumpărat în septembrie divizia de telefoane ale companiei Nokia pentru 7,2 miliarde de dolari.

6. Surface. Microsoft a lansat în octombrie două modele îmbunătăţite ale tabletei Surface: Surface 2 şi Surface Pro 2. Preţul primei tablete porneşte de la 449 de dolari, iar Surface Pro 2, care poate ţine cu uşurinţă locul unui laptop, costă 899 de dolari. 

7. Lansarea consolei PlayStation 4, pe 15 noiembrie, a fost un real succes pentru Sony. Compania a înregistrat vânzări de 1 milion de unităţi în primele 24 de ore. 

8. Deşi nu a înregistrat vânzări mari odată cu lansarea modelului Wii U în noiembrie 2012, Nintendo îşi menţine popularitatea în rândul pasionaţilor de jocuri video. Compania a lansat în 2013 două jocuri, Mario Party şi Legenda Zeldei, disponibile pentru consola Nintendo 3DS.

9. BlackBerry a lansat în 2013, cu fanfară, modelele Z10 şi Q10, însă telefoanele nu i-au impresionat pe consumatori. BlackBerry a numit-o anul acesta pe cântăreaţa Alicia Keys ca director de creaţie, l-a înlocuit pe CEO-ul Thorsten Heins cu John S. Chen şi a anunţat pierderi de 1 miliard de dolari în al doilea trimestru.

10. Kindle Fire, competitorul tabletelor, este disponibil în două variante: de 7 şi 8,9 inchi. Dispozitivul produs de Amazon se mândreşte cu un procesor puternic, Qualcomm Snapdragon 800, lansat în ianuarie 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO