Business Hi-Tech

Analiză ZF. Care sunt cele mai puternice exituri din IT realizate în ultimii 30 ani în România. RAV Antivirus, Vector Watch sau Clever Taxi se numără printre cele mai de succes start-up-uri locale vândute unor giganţi precum Microsoft, Google şi respectiv Daimler

Analiză ZF. Care sunt cele mai puternice exituri din IT...

Autor: Ioana Nita

12.11.2019, 16:53 204
Primele exituri din industria IT din România s-au realizat începând cu anii 2000, antreprenorul local Radu Georgescu fiind cel care a dat tonul în 2003 odată cu vânzarea antivirusului RAV către gigantul american Microsoft.

De atunci, au urmat o serie de alte tranzacţii pe piaţa IT din România, start-up-urile locale fiind cumpărate în special de giganţi din străinătate pe zeci sau sute de milioane dolari.

Una dintre cele mai mari tranzacţii de pe piaţa IT din România a fost cea în care start-up-ul local LiveRail, fondat de Andrei Dunca, Sergiu Biriş şi britanicul Mark Trefgarne, a fost cumpărat în 2014 de gigantul american Facebook pentru suma de peste 500 milioane dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO