Business Hi-Tech

Celebrul om de afaceri Elon Musk speră ca Tesla să intre ”în curând” în România

Celebrul om de afaceri Elon Musk speră ca Tesla să...
09.09.2019, 15:45 970

Elon Musk, fondatorul Tesla, a comentat într-o postare pe Twitter că speră ca Tesla ”să intre curând pe piaţa din România”, fără să specifice însă dacă există planuri concrete în această direcţie.

O postare a celebrului antreprenor, în care compara steagul României cu steagul Chadului (cele două fiind identice), a deveit virală pe Twitter în această dimineaţă. Reacţia lui Elon Musk despre o posibilă intrare Tesla în România a venit ca un răspuns la o întrebare a lui Dragoş Stanca, fondatorul festivalului Upgrade 100, legată de planurile gigantului auto pentru piaţa din regiune. 

Fondatorul companiilor Tesla şi SpaceX, a descoperit cu uimire, recent, că România şi Ciad au steaguri asemănătoare şi se întreabă de ce nu vorbeşte mai multă lume despre acest lucru.

"De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?", a scris Elon Musk pe platforma de micro-blogging Twitter, în descrierea unei imagini în care apar cele două steaguri.

Potrivit Encyclopedia Britannica, România a adoptat designul actual al steagului în anul 1861, în timp ce Ciad a făcut-o 1959, după ce a obţinut independenţa de la Franţa. Iniţial, ţara africană a luat în considerare un steag care să aibă culorile verde, galben şi roşu, dar a descoperit că Mali folosea deja acest design. Ulterior, culoarea verde a fost înlocuită cu albastru şi astfel s-a produs asemănarea cu steagul României, transmite publicaţia Buisness Insider.

Trebuie notat că drapelul României are culorile mai deschise decât cele care se află pe steagul ţării africane.

Nu numai Ciad şi România au steaguri asemănătoare. Polonia, Monaco şi Indonezia împart un design asemănător al drapelelor (două linii alb - roşu pe verticală). De asemenea, Ecuador, Venezuela şi Columbia împart acelaşi culori pe steagurile lor, având în vedere că au făcut parte din aceeaşi ţară, Columbia Mare, care s-a dizolvat în anul 1822.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO