Business Hi-Tech

Centrul de servicii al Ericsson din Bucureşti a ajuns în 15 ani de la 143 de oameni la 2.100, care lucrează pentru clienţi din peste 15 ţări.

Hans Vestberg, vicepresedinte al Ericsson, in 2007: Daca evolutia noului centru (din Bucuresti - n.red.) va fi pozitiva, personalul va creste de la 200 la 600 de salariati

Hans Vestberg, vicepresedinte al Ericsson, in 2007: Daca evolutia noului centru (din Bucuresti - n.red.) va fi pozitiva, personalul va creste de la 200 la 600 de salariati

Autor: Adrian Seceleaanu

30.05.2022, 21:39 97

Centrul de servicii al companiei suedeze Ericsson, unul dintre cei mai mari producători globali de echipamente şi furnizori de servicii pentru operatorii de comunicaţii, a ajuns, în 15 ani, la mai mult de 2.100 de oameni pentru centrul său de servicii din Bucureşti, singurul de acest tip din Europa, conform unui comunicat al companiei.

“Centrul Global de Servicii din România a jucat un rol esenţial în ceea ce priveşte parcursul companiei Ericsson către operaţiuni bazate pe inteligenţă artificială şi analiză de date, implementând scenarii de utilizare a inteligenţei artificiale în domeniul telecomunicaţiilor şi aproximativ 1.000 de automatizări software şi soluţii tip bots implementate în ultimii 3 ani în cadrul operaţiunilor de reţea, a soluţiilor de tip IoT şi a serviciilor de broadcasting.
Centrul Global de Servicii al Ericsson din România a cunoscut o dezvoltare exponenţială începând din 2007. În primul an de activitate au fost create câteva sute de locuri de muncă, inclusiv pentru absolvenţii de facultate, oferindu-le acestora şansa unei cariere într-un mediu dinamic şi inovator, alături de unul dintre cei mai importanţi actori globali de pe piaţa de telecomunicaţii.
Dacă la un an de la înfiinţare centrul din România avea 240 de angajaţi, numărul acestora a ajuns în prezent la peste 2.100 de experţi în domenii precum: Servicii de Externalizare (Managed Services Networks), IT & Dezvoltare de Aplicaţii (IT & Application Development and Maintainance), Soluţii pentru Servicii Digitale (Digital Services), dar şi în hub-urile de achiziţii şi financiar. Împreună, aceşti specialişti deservesc 52 de clienţi din mai bine de 15 ţări  la nivel global.
Principalele activităţi ale echipei Centrului Global de Servicii din România vizează operarea reţelelor de telecomunicaţii, servicii IoT şi de broadcasting, servicii IT şi dezvoltare de aplicaţii, cu scopul de a asigura funcţionarea unui număr de 300 de milioane de abonamente de servicii de telecomunicaţii, din întreaga lume. În cadrul filialei din România sunt vorbite 10 limbi diferite, incluzând atât Centrul Global de Servicii, cât şi alte Centre Locale de Operaţiuni coordonate de aici”, conform companiei.
“Aniversarea a 15 ani de activitate a Centrului Global de Servicii al Ericsson în România reprezintă pentru noi un moment extrem de important.  Suntem mândri de evoluţia Centrului şi de impactul generat pentru clienţii noştri. În continuare, ne propunem să contribuim la dezvoltarea industriei de IT şi Telecomunicaţii din România, aşa cum am făcut-o şi până acum”, a declarat Dragoş-Mircea Rebegea, Country Manager România & Head of Sales România şi Moldova, în cadrul Ericsson.

De ce a ales Ericsson România la începutul anilor 2000

La conferinţa de lansare a centrului din 2007, oficialii Ericsson explicau că firma a evaluat mai multe ţări din regiune şi mai multe oraşe din România (printre care Iaşi şi Cluj) înainte de a decide să deschidă în luna iulie, în Capitală, noul centru. "Am ales Bucurestiul pentru ca este inca destul de competitiv din punctul de vedere al salariilor. Am evaluat foarte atent aceasta decizie, pentru a nu face un pas pe care sa il regretam mai tarziu. Nu credem insa ca vom avea probleme cu personalul: aici exista un centru universitar puternic iar pe de alta parte noi am observat un fenomen de migratie al fortei de munca spre orase", a declarat în 2007 Adriana Boersma-Rodriguez, Country Manager al Ericsson Romania & Moldova la acea dată. “Căutăm doar absolventi de facultate, deci personal cu o calificare inalta. Nu deschidem un call-center, niciun fel de call-center, ci un centru de cercetare&dezvoltare in servicii", a insistat Boersma-Rodriguez.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO