Business Hi-Tech

CEO Vodafone România: Sistemul de transmitere a imaginilor live de la ambulanţe, extins la 185

CEO Vodafone România: Sistemul de transmitere a...

Autor: Roxana Alexe

17.07.2014, 21:02 312

"Avem un parteneriat cu SMURD de multă vreme, ca o căsnicie. Am început acest parteneriat în 2005, cu un proiect pilot din 2003. Ideea din spatele acestui parteneriat a pornit de la îmbinarea între tehnologia noastră şi unităţile mobile. De-a lungul anilor, am continuat să dezvoltăm programul şi echipamentele. Ultima inovaţie în acest program de care suntem foarte mândri este 3G UTMTS, prin care paramedicii pot, prin intermediul tehnologiei, să transmită imagini video în direct. Acest sistem a fost implementat în 100 de ambulanţe, care acoperă 73 de oraşe din 26 de judeţe", a spus CEO Vodafone România, Ravinder Takkar, joi, la conferinţa "Mediafax Talks about Technology for Social Change", organizată în parteneriat cu Vodafone România.

Cu acest prilej, Takkar a precizat că programul va fi extins în acest an la 185 de ambulanţe, valoarea investiţiilor Vodafone fiind crescută astfel la 1,5 milioane de euro.

În cadrul parteneriatului Vodafone-SMURD, ultima inovaţie este 3G UTMTS, implementată, în prezent, pe 100 de ambulanţe, care beneficiază de soluţii prin care paramedicii pot transmite imagini de calitate superioară şi informaţii medicale de la locul unui accident, către camerele de gardă din interiorul spitalelor, astfel încât pacienţii pot fi trataţi prin colaborarea celor două echipe medicale, una prezentă la faţa locului accidentului şi alta în camera de gardă.

Astfel, paramedicii beneficiază de o cameră ataşată echipamentului medical, cu care pot transmite aceste imagini de la locul accidentului, în timp real. Soluţiile video au fost dezvoltate special pentru ambulanţele SMURD, pentru a uşura stabilirea unui diagnostic, prin folosirea serviciului de date mobile de mare viteză al Vodafone, în orice regiune a ţării.

CEO Vodafone România a mai spus că, în prezent, în România funcţionează şase programe pentru sănătate în parteneriat Vodafone, ramura pentru sănătate fiind începută cu trei proiecte pilot.

"Mobile for Good este un program foarte interesant, a fost conceput iniţial în 2011 şi dezvoltat de-a lungul anilor de Vodafone Group. Principalul scop al acestui program este de a se adresa celor mai presante provocări umanitare din societatea noastră şi de a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin acest proces, totul prin folosirea tehnologiei mobile. Am început în România 2012 cu trei proiecte. Un prim proiect pentru diabetici, al doilea a fost pentru adolescenţi cu dizabilităţi intelectuale, iar cel de-al treilea, pentru adulţi vulnerabili care au nevoie de ajutor. De atunci, am progresat. În acest an, lucrăm la şase proiecte diferite, ceea ce este fenomenal", a mai spus Ravinder Takkar.

"Mobile for Good" este un program lansat de Fundaţia Vodafone Group pentru a veni in sprijinul categoriilor defavorizate, punând la dispoziţia beneficiarilor echipamente şi servicii oferite de către Vodafone.

Cele şase proiecte desfăşurate astfel sunt "Soluţie de telemedicină video în ambulanţe pentru paramedici" - împreună cu Fundaţia SMURD, "Controllin" (o aplicaţie pentru mobil de controlare a cantităţii de zahăr din sânge) - desfăşurat împreună cu Asociaţia React pentru diabetici, "Home Addisted Elders" (asistenţă acordată persoanelor în vârstă cu ajutorul telefonului mobil) - cu Asociaţia Caritas, monitorizarea stării de sănătate pentru tinerii sportivi cu dizabilităţi - cu Fundaţia Special Olympics, 4G video streaming în secţia de terapie pentru nou-născuţi de la "Marie Curie" - împreună cu Asociaţia Inima Copiilor, şi call-center-ul pentru consultaţii pediatrice - deschis la Cluj în parteneriat cu Fundaţia Părinţi din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO