Business Hi-Tech

Cetăţenii din Călăraşi îşi pot plăti taxele şi impozitele online, pot cere documente fiscale şi autorizaţii de construcţie prin platforma Avansis Online şi Mobile

Simona Ilie, director dezvoltare în cadrul Integrisoft Solutions: Cetăţenii vor trebui să accepte inovaţia şi să se înroleze în platformele online, să renunţe la chitanţa fizică printabilă la ghişeu.

Simona Ilie, director dezvoltare în cadrul Integrisoft Solutions: Cetăţenii vor trebui să accepte inovaţia şi să se înroleze în platformele online, să renunţe la chitanţa fizică printabilă la ghişeu.

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.01.2022, 18:15 1171

♦ Integrisoft Solutions, furnizorul soluţiei din Călăraşi, a implementat în 2021 aproximativ 20 de proiecte Avansis Online şi 15 proiecte Avansis Mobile ♦ Avansis Mobile este implementat la cerere în administraţiile publice locale care implementează şi Avansis Online.

Primăria din Călăraşi a implementat o soluţie digitală - Avansis Online şi Mobile – care permite cetăţenilor să facă plăta taxelor, impozitelor şi amenzilor online, permite emiterea de certificate fiscale în timp real, certificate de urbanism, autorizaţii de construire, dar şi programarea unei audienţe. Soluţia Avansis Online şi Mobile este dezvoltată şi impleemntată de Integrisoft Solutions, furnizor de aplicaţii şi soluţii software, cu peste 70 de angajaţi pe plan local şi peste 15 ani experienţă în administraţia publică locală.

„Integrarea în UE şi digitalizarea accelerată la nivel global ne presează pe toţi să ne adaptăm, să evoluăm, să ne automatizăm şi să ne simplificăm procesele de lucru. Dar şi presiunea contribuabililor de a beneficia de simplificarea procedurilor în raport cu administraţia publică locală, posibilitatea de a-şi plăti taxele şi impozitele în mediul online fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la sediul primăriei, mai ales în aceşti ultimi doi ani dominaţi de pandemie, ne-au impulsionat să ne concentrăm pe digitalizare”, a spus pentru ZF Marius Dulce, primar al Municipiului Călăraşi.

El a adăugat că baza sistemului integrat de digitalizare a Primăriei Călăraşi s-a conturat între 2012-2016, perioadă în care Marius Dulce deţinea mandatul de viceprimar, iar digitalizarea primăriei a avut loc în perioada 2019 – 2021, într-un proiect în valoare de aproape trei milioane de lei.

„Proiectul s-a implementat în intervalul 05 iunie 2019 – 04 iunie 2021 prin proiectul <Sistem integrat pentru simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei la nivelul Municipiului Călăraţi>. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 2,9 mil. lei, iar valoarea eligibilă a proiectului este de peste 2,9 mil. lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă de peste 2,8 mil. lei şi cofinanţarea eligibilă a beneficiarului de peste 58.411 lei.”

De asemenea, serviciile furnizate de compania Integrisoft Solutions erau implementate deja în Primaria Municipiului Călăraşi cu mult înainte ca Marius Dulce să fie viceprimar, în 2012. Spre exemplu, în 2004-2005 a fost implementat în cadrul  Primăriei Călăraşi programul AvanTax furnizat de Integrisoft, soluţie pentru asistenţa desfăşurării activităţii de management a veniturilor (asigură acoperirea activităţilor de constatare, impunere, încasare, executare silită şi control a impozitelor, taxelor locale şi a tuturor tipurilor de venituri (contracte, chirii, ANL, etc)), a adăugat primarul Municipiului Călăraşi.

Implementarea soluţiei Avansis Online şi Mobile a durat aproximativ 12 luni, iar primii cetăţeni care au fost integraţi pe pplatformă sunt funcţionarii publici, a spus Simona Ilie, director dezvoltare în cadrul Integrisoft Solutions.

„Un astfel de proiect nu poate fi punctual, limitat de timp şi nici de spaţiu, deoarece acest proiect va trebui dezvoltat, urmărit şi promovat de Primăria Călăraşi. Este un efort de durată şi efectele lui ca şi profitabilitate  se vor vedea pe termen lung. Cetăţenii vor trebui să accepte inovaţia şi să se înroleze în platformele online, să renunţe la chitanţa fizică printabilă la ghişeu”, a spus Simona Ilie.

Ea a menţionat că Integrisoft Solutions, cu afaceri de circa 3,8 milioane de euro în 2020, a implementat în 2021 aproximativ 20 de proiecte Avansis Online şi 15 proiecte Avansis Mobile.

„În mod normal, Avansis Mobile este implementat la cerere în toate administraţiile publice locale care implementează şi Avansis Online.”

De asemenea, primarul Municipiului Călăraşi a adăugat că numărul persoanelor care utilizează platforma Avansis creşte zilnic şi consideră că va continua acest trend.

„Numărul celor care se înregistrează în aplicaţia Avansis Online/Mobile şi a celor care solicită documente fiscale creşte zilnic. Odată cu trecerea perioadei de acomodare a cetăţenilor cu această opţiune sunt convins că numărul celor care vor opta pentru relaţionarea exclusiv online cu Primăria va fi majoritar”, a spus Marius Dulce.

El este de părere că transformarea digitală constă în integrarea tehnologiei digitale în toate departamentele unei instituţii publice, ceea ce duce la simplificarea proceselor care se derulează în primărie şi în relaţia cu cetăţenii şi la transparenţa activităţilor primăriei.

„Efortul este continuu şi trebuie asimilată ideea că lucrurile sunt de durată. Este vorba de un mod de a funcţiona pe termen lung, pentru totdeauna. Şi este plăcut să vezi rezultatele, să înţelegi că tehnologia este de acum parte din modul instituţiei de a trăi sănătos.”

 

Marius Dulce, primar al Municipiului Călăraşi: Numărul celor care se înregistrează în aplicaţie Avansis şi a celor care solicită documente fiscale creşte zilnic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO