Business Hi-Tech

Charger.ro, integrator romȃn de soluţii şi servicii de green-tech, atrage o finanţare de 245.000 euro de la un grup de investitori, ȋntr-un proces coordonat de Bravva Angels

Charger.ro, integrator romȃn de soluţii şi servicii de...

Autor: Cristina Bellu

05.12.2022, 13:50 226

Charger.ro, integrator romȃn de soluţii şi servicii de green-tech pentru consum personal şi companii, a atras o investiţie de 245.000 euro de la un grup de investitori, ȋntr-un proces coordonat de Bravva Angels, comunitate de investitori business angel din Romania dedicată susţinerii startup-urilor cu cel puţin o femeie fondator.

Investitorul principal din această această rundă este Autonom Ventures, divizia de investiţii a grupului Autonom, alături de un grup de business angels persoane fizice.

Capitalul obţinut de fondatorii Charger.ro  va fi utilizat pentru a include peste 100 de furnizori pentru clienţii săi, precum şi pentru relansarea platformei în formula completă la începutul anului viitor.

Totodată, Charger.ro mizează şi pe programe guvernamentale de tip Electric Up, şi vine ȋn ȋntȃmpinarea  nevoii companiilor de a raporta din ce ȋn ce mai multe şi diverse activităţi ESG (environmental, social, and corporate governance). De asemenea, platforma îşi propune să răspundă şi la nevoia specifică a reducerii amprentei de CO2, o provocare pentru toate statele lumii. 

“Investiţia atrasă va fi folosită în trei direcţii: dezvoltarea echipei, a produsului şi promovarea produselor şi serviciilor în piaţă, în mod strategic”, spune Iulia Dorobanţu, co-fondatoarea Charger.ro.

Platforma Charger.ro a fost fondată anul trecut de Iulia Dorobanţu, Cristian Danciu, Adrian Ţuţuianu şi Aurel Basuc, după succesul startupului Green Spots, producătorul de încărcătoare solare urbane, staţii de încărcare pentru trotinete şi mobilier urban inteligent.

Charger.ro este o platformă online de tip marketplace care oferă consultanţă, suport pentru obţinerea finanţării, implementare, mentenanţă şi management pentru soluţii de energie verde. Oferta include staţii de încărcare pentru trotinete, maşini electrice şi plug-in hybrid, soluţii ”Smart City” (mobilier urban inteligent, iluminat urban, senzori de calitate a aerului, etc), sisteme de panouri fotovoltaice şi sisteme off-grid sau on-grid.

“Ȋn condiţiile ȋn care legislaţia UE cere statelor membre să ȋşi reducă emisile de dioxid de carbon pȃnă ȋn 2030, dar şi ȋn contextul crizei energetice pe care o traversăm, credem că Charger.ro are o oportunitate fantastică de dezvoltare ȋn anii următori, iar noi ȋi vom fi alături pe acest drum“, spune Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels, care a coordonat grupul de investitori.

Compania are un portofoliu de peste 30 de producători şi prestatori de servicii care se adresează atȃt companiilor cȃt şi persoanelor fizice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO