Business Hi-Tech

Chinezii de la vivo atacă piaţa locală de smartphone-uri cu vârful de gamă X60 Pro

Autor: Adrian Seceleanu

11.06.2021, 00:00 68

Compania chineză vivo, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri la nivel mondial, a intrat în competiţie pe piaţa locală de smartphone-uri - unde se vând circa 4 milioane de unităţi pe an, prin lansarea vârfului său de gamă X60 Pro, prin intermediul eMAG, cel mai mare retailer online din România. Telefonul, cu un preţ de circa 800 de euro, atacă zona de vârf a pieţei, care este dominată autoritar de Samsung şi Apple.

Telefonul foloseşte un procesor Qualcomm Snapdragon 870 şi are un afişaj flexibil Ultra O AMOLED de 6,56-inchi. Compania are răbdare şi pentru primul an de funcţionare îşi propune să sară din categoria „alţii“ din rapoartele de piaţă, a declarat anterior Seon Hwang, vicepreşedinte şi director de marketing al vivo. Pentru a face acest lucru pe piaţa din România, compania ar trebui să aibă o cotă de piaţă de peste 3-4%, conform datelor ZF.

Piaţa din România este dominată autoritar de compania Samsung, cu o cotă de piaţă de circa 50%. Locul doi după numărul de telefoane vândute este ocupat de Huawei, cu aproximativ 20% din piaţă. După valoarea vânzărilor pe locul doi în România este Apple, care vinde unele dintre cele mai scumpe modele de smartphone-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO