Business Hi-Tech

Chinezii pariază maxiv pe tehnologie: Xiaomi anunţă că va investi 7 miliarde de dolari în 5G şi inteligenţă artificială în următorii cinci ani

Chinezii pariază maxiv pe tehnologie: Xiaomi anunţă...

Autor: Laura Albu

02.01.2020, 16:24 738

Producătorul chinez de telefoane inteligente Xiaomi va investi peste 7 miliarde de dolari în inteligenţă artificială şi tehnologia 5G de-a lungul următorilor 5 ani, în contextul în care competiţia din aceste sectoare se înăspreşte, transmite Reuters.

Directorul General al Xiaomi, Lei Jun, a făcut anunţul printr-o postare pe contul companiei de pe o reţea de socializare în cursul zilei de joi, dar nu a oferit niciun fel de detalii în privinţa investiţiilor.

„Trebuie să transformăm avantajele pe care le avem în inteligenţa artificială şi internetul lucrurilor (AIoT) într-o victorie absolută şi trebuie să ne fundamentăm statutul de lideri în era smart” a spus Lei.

Anunţul investiţiilor programate vine după ce anul trecut Xiaomi a anunţat că va investi 10 miliarde de yuani (700 milioane de dolari) într-o strategie de inteligenţă artificială.

Compania din Beijing a fost la început o firma care producea telefoane accesibile, însă în prezent compania produce inclusiv televizoare smart şi aparate de gătit electrice.

Lei a mai anunţat în octombrie că firma plănuieşte să lanseze mai mult de 10 modele de telefoane 5G în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO