Business Hi-Tech

Chinezii trec la investiţii: Huawei anunţă că va investi 1,5 miliarde dolari într-un program pentru dezvoltatori software

Chinezii trec la investiţii: Huawei anunţă că va...

Autor: Alex Ciutacu

18.09.2019, 15:11 298

Chinezii de la Huawei au anunţat miercuri că vor investi 1,5 miliarde de dolari într-un program pentru dezvoltatori software în următorii cinci ani, în contextul în care încearcă să îşi construiască un ecosistem deschis şi robust ca parte a strategiei pentru puterea computaţională, potrivit CNBC.

Programul Huawei pentru Dezvoltatori a fost anunţat pentru prima dată în anul 2015. De atunci, gigantul tech din China a susţinut peste 1,3 milioane de dezvoltatori şi 14.000 de furnizori de software independenţi din toată lumea.

În cadrul conferinţei Huawei Connect 2019, un eveniment important pentru companie, vicepreşedintele companiei, Ken Hu, a anunţat că Huawei vrea să extindă programul pentru încă cinci milioane de dezvoltatori.

Mai mult, vrea să ajute partenerii „să dezvolte următoarea generaţie de aplicaţii şi soluţii inteligente”.

Huawei va anunţa mai multe detalii legate de acest program la finalul săptămâniii.

„Viitorul puterii computaţionale (n.r: computing power) reprezintă o piaţă masivă care valorează peste 2.000 miliarde dolari americani. Vom continua să investim”, a spus Hu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO