Business Hi-Tech

Chivu, Vodafone: Consumul de aplicaţii a explodat în România

Chivu, Vodafone: Consumul de aplicaţii a explodat in România

Autor: Claudiu Ilioiu

20.04.2012, 17:11 376

Odată cu vânzările în continuă creştere de terminale smartphone,atât în România cât şi la nivel global, consumul de aplicaţii a explodat, potrivit lui Dragoş Chivu - Director Data Marketing al Vodafone România . "Pentru români cele mai căutate aplicaţii sunt jocurile, aplicaţiile din zona de muzică şi cele de Social Networking". Dragoş Chivueste unul dintre speakerii care vor participa săptămâna viitoare laZF Mobilio-Apps & Business Forum, un eveniment care are drept temă centrală evoluţia pieţei locale de aplicaţii pe mobil şi modalităţile prin care dezvoltatorii locali pot profita de oportunităţile create de explozia vânzărilor de mobile inteligente.

Oficialul Vodafone este de părere că piaţa de aplicatii are nevoie în primul rând de educare, o zonă importantă în privinţa companiei pe care o reprezintă. "Ne dorim ca aplicaţiile să fie uşor de găsit de către clienţi, să fie oferite de parteneri de încredere şi să respecte standardele Vodafone". Vodafone susţine ecosistemul aplicaţiilor locale si internaţional din toamna anului trecut prin diverse acţiuni.

Întrebat dacă sunt imporante aplicatiile prezente pe piaţă în momentul achiziţionării unui Smartphone, Chivu a precizat că aplicaţiile sunt în topul elementelor de decizie atunci când vine vorba de selectarea unui anume smartphone, alături de funcţionalităţile multimedia şi elementele de hardware. "Evident, aceasta presupune o cunoastere a potenţialului aplicaţiilor, a experienţei de utilizare şi a beneficiilor oferite".

Printre speakerii din România şi străinătate participanţi laZF Mobilio-Apps & Business Forumse numără Mark Michelson, CEO al Mobile Marketing Research Association (MMRA), Dragoş Chivu - director data marketing al Vodafone România, Sorin Manea, directorul diviziei telecom de la Samsung România, Petru Jucovschi - technical evangelist la Microsoft, Bogdan Naumovici - 23 Communication Ideas, Robert Berza - head of internet division, Central European Media Enterprises şi Dan Bulucea - CEO al Google România.

Printre temele care vor fi dezbătute în cadrul evenimentului se numără: cum se pot face bani din aplicaţii, evoluţia pieţei de smartphone din România şi rezultatele obţinute de companiile care şi-au lansat deja propriile aplicaţii şi estimări în ce priveşte evoluţia acestui business.

ZF Mobilio-Apps & Business Forum - www.zf.ro/mobilio

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO