Business Hi-Tech

Cinci tineri din Cluj au creat o aplicaţie care le permite utilizatorilor să schimbe muzica în funcţie de starea de spirit. VIEDO

Autor: Adrian Seceleanu

16.05.2015, 09:55 332

MoodFlux, un program care le permite utilizatorilor să schimbe muzica dintr-o listă de melodii în funcţie de starea de spirit. Proiectul a fost dezvoltat de cinci tineri din Cluj, respectiv Claudiu Creţu (37 de ani), Călin Mihălceanu (27 ani), Alex Marinescu (25 ani), David Lapşanschi (23 ani) şi Miklós Albert (24 ani).

MoodFlux nu este doar una dintre puţinele aplicaţii desemnate câştigătoare din cele 7.000 de idei înscrise la nivel global în cadrul competiţiei Intel, ci este un proiect pe care vrem să-l transformăm într-un business, spune Claudiu Creţu, unul dintre programatori - care este şeful departamentului dedicat tehnologiei Microsoft .NET în cadrul Evozon.
 
„Avem planuri serioase, vrem ca aplicaţia să se transforme într-un player independent, multiplatformă, care să se conecteze la servicii de muzică online. Vrem ca aplicaţia să fie integrată în laptopuri, tablete etc.“, spune Creţu. Adică am putea ajunge să avem chiar şi în maşină un asemenea sistem, care să detecteze automat când nu ne place o melodie, şi să genereze liste care să includă doar melodii care să ne placă - pentru a arunca în sfârşit CD-urile sau USB-urile pe care avem aceleaşi melodii? „Da“, asta este ideea, spun membrii echipei, răspunzând afirmativ şi la întrebarea dacă nu cumva au discutat cu fondatorii serviciului local de muzică online Zonga, pornit tot din Cluj, şi condus de Sergiu Biriş. „Da, am discutat, sunt interesaţi“.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO