Business Hi-Tech

Cine a plecat anul acesta şi care sunt noile nume în IT&C

Dragoş Militaru, fost market operations director al Coca-Cola, a fost recrutat de UPC ca director de marketing

Dragoş Militaru, fost market operations director al Coca-Cola, a fost recrutat de UPC ca director de marketing

14.06.2010, 23:34 188

Primele şase luni ale anului au fost dinamice în ceea cepriveşte schimbările de management din industria locală deIT&C. Una dintre primele schimbări importante de management dinacest an a fost preluarea conducerii eMag - cel mai mare retailerIT&C de pe piaţa locală - de către Iulian Stanciu, cofondatorulcompaniei Asesoft Distribution. Stanciu l-a înlocuit pe BogdanVlad, unul dintre fondatorii eMag. Numirea a fost făcută după ce Asesoft Distribution, cu afaceri de aproape 100 demilioane de euro, a preluat anul trecut 51% din acţiunile eMAG.

De asemenea, Scop Com puters, cel mai mare distribuitor deproduse IT&C, l-a numit pe Paul Micheş, care a lucrat anteriorîn birourile internaţionale ale Microsoft, în funcţia de directorexecutiv în locul lui Horia Chiţu. Acesta din urmă a preluatconducerea diviziei grupului SCOP specializată în soluţii deprocesare şi management al documentelor.

Tot în luna ianuarie, country managerul Ericsson în RomâniaMaurizio de Dominicis şi-a încheiat mandatul, devenind responsabilde afacerile companiei din Bulgaria şi nordul Balcanilor. În loculsău a fost numit Michele Gressani.

UPC, numărul doi pe piaţa locală de cablu TV, l-a recrutat peDragoş Militaru - market operations director la divizia Coca-Colapentru Europa de Sud-Est, pe poziţia de director de marketing,rămasă liberă după demisia Ralucăi Milin din septembrie 2009.

În domeniul telecom, Orange, cel mai mare operator de telefoniemobilă de pe piaţa locală, are de la 1 mai un nou directorfinanciar, în persoana lui Ludovic Pech (40 de ani), care a ocupatanterior funcţia de vicepreşedinte al France Telecom, grupul careeste proprietarul companiei. Absolvent al unei şcoli superioare decomerţ şi al unui MBA la ESCP Europe, Pech lucrează din 1994 încadrul grupului France Telecom.

De asemenea, directorul de IT al Romtelecom, numărul unu pepiaţa de telefonie fixă, Fotis Karonis (51 de ani), ocupă de laînceputul lunii funcţia de vicepreşedinte pentru IT al "EverythingEverywhere", gigantul telecomnăscut din fuziunea operaţiunilor din Marea Britanie ale FranceTelecom şi Deutsche Telekom. Înainte de a veni la Romtelecom,Karonis a lucrat la Aeroportul Internaţional din Atena, ca directoral unităţii de afaceri de IT&C.

În altă ordine de idei, Călin Rangu, directorul executiv alIIRUC, furnizor de servicii IT deţinut de grupul austriacRaiffeisen Informatik, a plecat în aprilie din companie pentru a-şilansa propriul business în domeniul IT. Locul lui Rangu a fostocupat de Adrian Gheorghe, CFO-ul companiei.

Din nevoia de "a face ceva nou" a plecat şi Dan Bulucea dinfuncţia de director de marketing şi business al Microsoft Româniadupă 12 ani de activitate în cadrul companiei.

Mihai Guran, country manager al Dell România şi Bulgaria, unuldintre cei mai importanţi producători de PC-uri din lume, a plecatîn luna mai la Hewlett Packard (HP), cea mai mare companie de IT depe piaţa locală. El răspunde în cadrul HP de divizia de soluţiipentru companii.

Una dintre ultimele schimbări de conducere anunţate în primajumătate a anului a fost plecarea Oanei Bornaz (40 de ani) dinfuncţia de director executiv al Gecad Technologies (Axigen),producător de soft deţinut de omul de afaceri Radu Georgescu. Ea aplecat de la Gecad pentru a-şi înfiinţa propria companie. Locullăsat liber de Bornaz a fost ocupat de Gabriela Mechea, manager alGecad Net, companie din grup specializată în oferirea de serviciişi soluţii integrate de securitate IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO