Business Hi-Tech

UPDATE: Cine e Severina Pascu, noul şef al UPC: Nu sunt genul de director financiar care mută cifrele din stânga în dreapta

Cine e Severina Pascu, noul şef al UPC: Nu sunt genul de director financiar care mută cifrele din stânga în dreapta

Autor: Adrian Seceleanu

11.11.2010, 18:54 2117

Severina Pascu, 36 de ani, a absolvit Academia de StudiiEconomice şi a lucrat pentru KPMG, Metromedia şi CAIB Româniaînainte de a deveni, în martie 2008, director financiar al UPC - ocompanie cu peste un milion de clienţi şi venituri anuale de peste100 mil. euro.

Ea şi-a început cariera în 1996 în cadrul KPMG România şi şi-acontinuat-o ulterior în Marea Britanie, unde activitatea sa a fostconcentrată pe companii locale şi multinaţionale din domeniulproducţiei şi din sectorul serviciilor.

Între 2000 şi 2005, Severina a lucrat în cadrul MetromediaInternational Telcell, companie americană de telecomunicaţii princablu, unde a deţinut o serie de funcţii de conducere, atât înRomânia cât şi în Londra. Ea a început ca Director Financiar pentruRomânia şi Moldova, iar în 2001 s-a mutat la Londra. Ea acontribuit la dezvoltarea şi extinderea business-ului companiei lanivel regional asigurând coordonarea activităţilor financiare a 13subsidiare din 8 ţări ale grupului. Între 2003 şi 2004, a fostnumită Director General pentru Lituania al MetromediaInternational.

După acumularea unei experienţe de peste 5 ani pe planinternaţional, Severina Pascu a ales să se întoarcă în România, caDirector în cadrul CAIB România, una dintre principalele bănci deinvestiţii din Europa Centrală şi de Est. Activitatea la CAIB acontinuat până în 2008, cand s-a alaturat echipei UPC România.

În ce priveşte rolul său la UPC, Severina Pascu spunea într-uninterviu acordat ZF la începutul acestui an, că acesta nu este unulclasic, de raportare. "Nu îmi place o poziţie de director financiarîn sensul de raportare. Nu am fost niciodată atrasă de o poziţie degenul asta şi nici nu voi fi. Nu îmi place să iau cifrele dinstânga şi să le pun în dreaptă", explica ea, adăugând că acestlucru nu se întâmplă la UPC.

"Sunt implicată în strategia companiei, iar până anul trecut înoctombrie am coordonat şi retailul, care aduce 75% din vânzărileUPC. E puţin spus că sunt CFO. Sunt implicată în setareastrategiei, în identificarea optimizărilor de costuri - în ceea ceînseamnă operaţiuni."

Întrebată dacă nu e o responsabilitate prea mare ea răspundea cănu "dacă îţi place acest stil de viaţă", adăugând că acesta estecazul său: "La două săptămâni şi jumătate după ce am născut, îmiciteam deja e-mail-urile, iar după două luni şi jumătate am fostînapoi la birou".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO