Business Hi-Tech

Cine este Cristian Cojocaru, managerul cu experienţă de 18 ani care preia conducerea diviziei de telecom a Samsung

Cine este Cristian Cojocaru, managerul cu experienţă de...

Autor: Ioana Nita

07.06.2015, 16:14 1124

Samsung Electronics România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefoane mobile, l-a recrutat pe Cristian Cojocaru, un manager cu o experienţă de peste 18 ani în industria de telecomunicaţii, pentru a conduce divizia telecom începând cu 1 iunie, au declarat pentru ZF mai multe surse din industria de comunicaţii.

Cristian Cojocaru preia conducerea diviziei telecom şi într-un moment în care poziţia de lider a gigantului sud-coreean pe piaţa locală de telefoane mobile este atacată susţinut atât de producători autohtoni precum Allview, E-Boda sau Evolio, cât şi de jucători globali precum Lenovo sau Huawei. Toate aceste companii atacă fotoliul de lider al Sam­sung cu terminale care acoperă diferite segmente de piaţă, şi care de regulă au şi preţuri mai mici. Lupta pentru clienţi de pe piaţa locală este complicată şi de faptul că, în ciuda apetitului crescut al românilor pentru gadgeturi, puterea decumpărare este una scă­zută, iar în aceste condiţii vânzarea de smart­phone-uri mai ieftine este cea care contează semnificativ în stabilirea cotelor de piaţă.

De-a lungul carierei sale, a lucrat pentru cei mai mari operatori de telefonie mobilă de pe piaţa locală, dar şi pentru mari producători de electronice precum LG şi Sony. El şi-a început cariera în telecom în 1997 ca director de vânzări indirecte în cadrul Romservice International, iar după un an a fost recrutat de Telemobil (Zapp România) pe poziţia de „dealer channel manager“.

Apoi, din 1999 până în 2005, el a lucrat pentru Orange România, având funcţia de „regional account executive“.

În perioada 2005-2007, el a fost angajat de sud-coreenii de la LG Electronics pentru a se ocupa de vânzările GSM ale companiei pe plan local. Ulterior, el a mai lucrat în cadrul MCS Communications ca director comercial şi pentru japonezii de la Sony ca director de vânzări penru regiunea balcanică, iar apoi din 2009 a revenit de partea operatorilor telecom, fiind recrutat deVodafone.

De la Vodafone, Cojocaru a plecat la Telekom România, unde a ocupat poziţia de „sales director, global business market“ în perioada aprilie 2013 – aprilie 2014. Din aprilie 2012, el şi-a înfiinţat şi propria firmă de consultanţă de business de care se ocupă până în prezent în exlusivitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO