Business Hi-Tech

Cine este Inaki Berroeta, spaniolul care a venit la conducerea Vodafone România

Autor: Adrian Seceleanu

01.11.2010, 12:38 69

Inaki Berroeta, de origine spaniolă, arepeste 15 ani experienţă în sectorul telecom. Înainte de a fi numitpentru prima oară în funcţia de CEO al Vodafone Malta, în rumă cutrei ani, el a ocupat în special funcţii de management ale unordepartamente tehnice.

Astfel Inaki a fost unul dintre primii angajaţi ai companieicare urma să devină Vodafone, el alăturându-se echipei în anul1995, când Vodafone Spania funcţiona încă sub brandul Airtel Movil,S.A.

În anul 1997, Inaki s-a mutat în California (SUA), alăturându-seAirTouch International din poziţia de director pentru tehnologiainformaţiei, iar în 1999 a lucrat pentru Global Star USA, cadirector pentru divizia de facturare şi de relaţii cu clienţii.

În anul 2000, Inaki a revenit în Spania, iar până în 2007 adeţinut mai multe poziţii executive la Vodafone Spania: director alcentrului de dezvoltare software, director pentru servicii şiproduse pentru companii, şi, în cele din urmă, director de vânzăripentru companii.

Inaki Berroeta este licenţiat în Telecomunicaţii şi are un MBAde la Henley Management College, Marea Britanie.

El este căsătorit şi are două fiice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO