Business Hi-Tech

Cine este Morgan Beller, tânăra de 26 de ani din spatele ambiţiei Facebook de a-şi lansa propria monedă digitală

Cine este Morgan Beller, tânăra de 26 de ani din...

Autor: Alex Ciutacu

27.07.2019, 10:00 1157

Proiectul de monedă digitală Libra al Facebook este gestionat de o tânără din Silicon Valley, pe nume Morgan Beller, care la doar 26 de ani a primit votul de încredere din partea lui Mark Zuckerberg, potrivit CNBC.

La începutul lunii februarie 2018, investitorul Howard Wu a fost invitat în Menlo Park la sediul Facebook pentru a discuta despre implicaţiile, oportunităţile şi riscurile pe care le prezintă ideea de a introduce 2 miliarde de utilizatori online în tehnologia blockchain.

Invitaţia nu a fost lansată nici de Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, nici de vicepreşedintele companiei David Marcus – actualul lider al proiectului de monedă digitală Libra şi al proiectului de portofel electronic, Calibra.

În schimb, Howard Wu a fost invitat acolo de Morgan Beller, o angajată relativ nouă a Facebook pe segmentul de corporate.

„Dacă ai avea o platformă de 2 miliarde de utilizatori, cum ai încerca să integrezi tehnologia blockchain în platformă?”, îşi aminteşte Wu că a fost întrebat de tânăra Beller.

De când a fost anunţat proiectul care cuprinde moneda digitală Libra şi portofelul electronic Calibra în luna iunie, David Marcus a fost faţa publică a acelor două produse, anunţând personal detaliile într-o postare pe blog, trecând prin interviuri de presă şi dând declaraţii în faţa scepticilor din Congres.

Însă în comunitatea blockchain, Beller este cunoscută drept adevărata forţă din spatele proiectului Libra. Pe profilul său de LinkedIn, Beller se recomandă ca fiind şeful strategiei proiectului Calibra, precum şi co-creator al Libra.

„Morgan a fost de fapt prima din proiect, cel puţin din ce am înţeles eu. A făcut o treabă fantastică şi a reuşit să atragă mulţi oameni din comunităţile de criptomonede în proiectul Libra”, spune Wu.

Înainte ca ceilalţi doi directori Facebook din proiect să se alăture Libra – David Marcus şi Kevin Weil – Beller a fost prima persoană care a lucrat la iniţiativa blockchain a Facebook. În 2017, Beller a făcut cercetare şi s-a întâlnit cu persoane din întreaga industrie, potrivit surselor citate de CNBC.

Ea a reuşit să convingă gigantul hi-tech să ia tehnologia blockchain în serios, iar în data de 8 mai 2018 proiectul a pornit în mod oficial.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO