Business Hi-Tech

Cine este puştiul de 17 ani care a "păcălit" Yahoo! cu 30 de milioane de dolari

Cine este puştiul de 17 ani care a "păcălit" Yahoo! cu...

Autor: Anca Barbulescu

20.04.2013, 14:12 2594

Tânărul britanic Nick d’Aloisio a făcut afacerea vieţii sale când a vândut o aplicaţie pentru telefoane mobile inteligente cu 30 de milioane de dolari. Cumpărătorul Yahoo! Pare să fi făcut însă o afacere mai puţin inspirată.

NICK D’ALOISIO, adolescentul britanic în vârstă de 17 ani, a făcut furori în urmă cu câteva săptămâni, când afacerea lui, Summly, a fost cumpărată de gigantul american Yahoo! cu suma fabuloasă de 30 de milioane de dolari (aproximativ 22,9 milioane de euro). Tranzacţia care a implicat de fapt o aplicaţie pentru telefoanele mobile inteligente a ridicat însă cel puţin câteva semne de întrebare.

Înainte să fie cumpărată şi retrasă de pe magazinele de aplicaţii de unde putea fi descărcată gratuit, aplicaţia Summly era, în linii mari, un agregator de ştiri pe care le rezuma aşa încât să poată fi citite mai uşor pe ecranele terminalelor mobile. Aplicaţia scanează articole lungi de pe site-urile unor publicaţii de renume, precum Associated Press, CBS News, USA Today, CNN Money sau Engadget şi alege câteva propoziţii pentru a face un rezumat. De regulă erau preluate cel mult trei propoziţii, care erau unite pentru a realiza o sinteză a articolului, algoritmul făcând acest proces fără intervenţie umană.
 

Citiţi povestea lui Nick d"Aloisio pe businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO