Business Hi-Tech

Cine mai desface şampania: SUA ameninţă cu tarife de 100% pe bunuri franceze în valoare de 2,4 miliarde dolari, ca răspuns la taxa digitală

Cine mai desface şampania: SUA ameninţă cu tarife de...

Autor: Alex Ciutacu

03.12.2019, 12:41 444

Administraţia Trump a ameninţat luni că va aplica tarife de 100% pe bunuri franceze care ajung în SUA în valoare totală de 2,4 miliarde dolari – de la poşete şi până la şampanie – condamnând iniţiativa Franţei de a impune o taxă digitală care afectează companiile americane de tehnologie, potrivit FT.

Anunţul a venit ieri, al finalul zilei, marcând tensiunile adunate pe frontul comercial al SUA cu aliaţii. În cadrul aceluiaşi anunţ, administraţia Trump a spus că va aplica din nou tarifele impuse pe metalele importate din Argentina şi Brazilia, în încercarea de a pedepsi cele două ţări pentru politicile lor monetare.

Mai mult, reprezentanţii Biroului de Comerţ din SUA au anunţat că vor să mărească gama de bunuri importate din UE pe care aplică tarife, incluzând produse din Marea Britanie, Franţa, Spania şi Germania.

Noile tarife pe bunuri franceze vin după o perioadă de mai multe luni în care Washingtonul a reclamat în mod repetat taxa digitală introdusă de guvernul preşedintelui Emmanuel Macron – prin care ţinteşte giganţi precum Google, Apple, Amazon şi Facebook.

Franţa a impus aşa-numita taxă digitală pe fondul îngrijorărilor cu privire la modul în care marile grupuri americane de tehnologie evită plata taxelor. Taxa digitală a fost promovată ca o măsură tranzitorie, până când guvernele ar urma să negocieze un acord permanent multilateral prin intermediul OCDE.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO