Business Hi-Tech

Cine sunt oamenii din spatele RCS&RDS. Din cine este format board-ul companiei pe care toţi o aşteaptă pe bursă

Cine sunt oamenii din spatele RCS&RDS. Din cine este...
27.04.2017, 16:31 10315

Compania Digi Communications NS, acţionarul principal al companiei de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de televiziune şi internet fix, a publicat aseară prospectul de emisiune pentru operaţiunea de listare a companiei la Bursa de Valori Bucureşti, care este programată să aibă loc luna viitoare.

La data prezentului Prospect, Consiliul de Administraţie este compus din Administratorii menţionaţi mai jos. Componenta Consiliului de Administraţie va fi aceeaşi la închiderea Ofertei:
 

Zoltán Teszári(46 ani) Preşedinte (Administrator Neexecutiv), Serghei Bulgac (40ani) CEO (Administrator Executiv), Valentin Popoviciu (42 de ani) Administrator Executiv, Sambor Ryszka (37 de ani) Administrator Neexecutiv, Marius Vărzaru ( 37 ani) Administrator Neexecutiv, Bogdan Ciobotaru (39 ani) Administrator Neexecutiv Independent,  Piotr Rymaszewski (52 ani) Administrator Neexecutiv Independent.

Zoltán Teszári (Preşedinte) a fondat RCS & RDS în 1996 si este acţionar majoritar. Înainte de a începe Analog CATV (o companie predecesoare a companiei RCS & RDS), a fondat TVS Holding din Braşov în anul 1992, o altă mare companie de televiziune română prin cablu, care mai târziu a fuzionat prin absorbţie cu RCS & RDS. Înainte de a fonda TVS Holding Braşov, Teszari a deţinut şi condus propria sa afacere.

Zoltan  Teszari a fost membru al consiliului de administraţie din anul 2000 şi actualul său mandat ca membru al consiliului de administraţie urmează să expire în 2020, însă poate fi reales pentru un număr nelimitat de mandate.

Serghei Bulgac (CEO) este membru al Consiliului de administraţie şi CEO. El a fost numit CEO al RCS & RDS în anul 2015. Înainte de a deveni Director General, el a fost Director Financiar al RCS & RDS,. Serghei Bulgac s-a alăturat companiei RCS & RDS în anul 2003. Înainte de a se alătura companiei RCS & RDS, a lucrat ca şi corporate finance associate la EPIC (European Privatization and Investment Corporation) şi ca analist de cercetare la Eastbrokers, o companie de brokeraj.

Bulgac a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi deţine o diplomă de Master în Administraţia Afacerilor de la INSEAD. El este membru al consiliului de administraţie începând cu anul 2017 şi actualul său mandat ca membru al consiliului de administraţie urmează să expire în 2020.

Valentin Popoviciu (Administrator Executiv) este membru executiv al Consiliului de Administraţie. El este, de asemenea, membru neexecutiv şi Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al RCS & RDS, funcţie pe care a deţinut-o începând cu anul 2015. Anterior numirii sale în consiliul de administraţie al RCS & RDS, Popoviciu a deţinut funcţia de Business Development Manager al RCS & RDS din anul 1999, după aderarea la companie ca Director al sucursalei Constanţa, în anul 1998. Valentin Popoviciu a absolvit Facultatea de Economie a Universităţii Constanţa-Tomis în anul 1997. El  este membru al consiliului de administraţie începând cu anul 2017 şi actualul său mandat ca membru al consiliului de administraţie urmează să expire in 2020.

Sambor Ryszka (Administrator Neexecutiv) este membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie. Sambor Ryszka a fost Director General al companiei DIGI Ungaria începând cu anul 2013. El s-a alăturat companiei DIGI Ungaria în anul 2011, în calitate de Consultant General. Înainte de aceasta, Dr. Ryszka a lucrat în biroul din Budapesta al firmei de avocatură Hogan Lovells.

Ryszka a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii ELTE, din Budapesta, în anul 2004. Este  este membru al consiliului de administraţie începând cu anul 2017 şi actualul său mandat ca membru al consiliului de administraţie urmează să expire în 2020.

Marius Vărzaru (Administrator Neexecutiv) a fost numit în anul 2013 ca Administrator al Societăţii. Marius Varzaru este Director General al companiei DIGI Spain din 2008.

El s-a alăturat RCS & RDS în 2005 ca Manager de Raportare şi a fost numit la scurt timp după aceea în funcţia de Director Financiar, o funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2008. Înainte de a se alătura Societăţii, Marius Varzaru a lucrat la KPMG.

El a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti în anul 2001. Marius Varzaru este membru al consiliului de administraţie începând cu anul 2013 şi actualul său mandat ca membru al consiliului de administraţie urmează să expire în 2020.

 Bogdan Ciobotaru (Administrator Neexecutiv Independent) este membru independent, neexecutiv al Consiliului de Administraţie. Ciobotaru este şi membru independent neexecutiv al consiliului de administraţie RCS & RDS, o funcţie pe care o deţine din 2013. Înainte de a se alătura RCS & RDS, el a deţinut funcţia de Director Finanţări pentru Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa în cadrul Renaissance Capital, precum şi funcţia de Director Executiv pentru Pieţele de Capital Globale din cadrul Morgan Stanley din Londra, unde a lucrat pentru o perioadă de peste 10 ani.

Bogdan Ciobotaru a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti în anul şi deţine o diplomă de Master în Administraţia Afacerilor de la Universitatea Oxford. El este membru al consiliului de administraţie începând cu anul 2017 şi actualul său mandat ca membru al consiliului de administraţie urmează să expire în 2020.

Piotr Rymaszewski (Administrator Neexecutiv Independent) este membru independent, neexecutiv al Consiliului de Administraţie. El deţine şi funcţia de CEO al Octava Asset Management, o companie poloneză de administrare de portofolii imobiliare, parte a Grupului Elliott, o funcţie pe care a deţinut-o începând cu anul 2014.

Din anul 2007, Piotr Rymaszewski deţine, de asemenea, funcţia de CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Octava S.A., o companie publică poloneză care activează în domeniul imobiliar, parte a Grupului Elliott. Experienţa lui de consultanţă şi de supraveghere include activitatea sa în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea SA, un Fond de Investiţii Alternative roman, tranzacţionat public din anul 2012. Piotr Rymaszewski deţine o diplomă de licenţă în Fizică de la Universitatea din Pennsylvania şi un grad Jurum Doctor în Drept International şi Comercial de la Cornell Law School. Rymaszewski este membru al consiliului de administraţie începând cu anul 2017 şi actualul său mandat ca membru al consiliului de administraţie urmează să expire în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO