Business Hi-Tech

Cine vinde acţiuni RCS&RDS de 270 mil. euro la bursa românească: fondatorul Zoltan Teszari, fondul Carpathian Cable, ING Bank, dar şi familia politicianului Nicuşor Schelean

Cine vinde acţiuni RCS&RDS de 270 mil. euro la bursa...

Autor: Liviu Popescu

27.04.2017, 01:15 3609

Fondul de investiţii Carpathian Cable Investment, care în prezent are o deţinere de 20,6% din RCS&RDS, intenţionează să vândă la BVB o participaţie de 19%, adică circa 17,6 milioane de acţiuni ceea ce la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune ar putea încasa aproximativ un milliard de lei. Printre acţionarii care vor să se retragă figurează şi familia de politicieni Schealean care ar putea încasa cumulat circa 50 mil. lei presupunând că oferta va fi finalizată la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune.

Avocatul Dorina Schelean de la PNL are un pachet de 413.000 de acţiuni RCS, iar Nicuşor Dorel Schealean circa 514.000 acţiuni.

Printre vânzători figurează şi ING Bank cu o deţinere de 676.000 de acţiuni.

Lista completă a acţionarilor care vând titluri la ofertă este următoarea, conform prospectului: Carpathian Cable Investments S.à.R.L., Celest Limited, ING Bank N.V., Yarden Mariuma, Dorina Schelean, Nicuşor Dorel Schelean, Sirian Radu-Traian şi Zoltán Teszari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO